Κόσμος|05.01.2019 19:53
Ερντογάν... τραγουδώντας: «Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα» (vid)
NewsroomΜε ένα λαϊκό τραγούδι από την εποχή της Μικρασιατικής Καταστροφής επέλεξε αυτή τη φορά να τα βάλει με την Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μεταξύ άλλων, στο εν λόγω τραγούδι ακούγεται και ο στίχος «Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα» τον οποίο και αναπαρήγαγε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη Σμύρνη, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως το συγκεκριμένο τραγούδι εξέφραζε τον τουρκικό λαό το 1922, «τις μαύρες ημέρες της ελληνικής κατοχής». Οι στίχοι χαρακτηρίζουν τους Έλληνες «πονηρούς» και «αλεπούδες» και τους Τούρκους ως «λιοντάρια».
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στο δελτίο του OPEN TV:
Διαβάστε ακόμη
- Πετράλωνα: Στο μικροσκόπιο μέτρα ασφαλείας στις οικοδομές και ανθεκτικότητα του κτιριακού αποθέματος
- Την «εξάτμιση» των έργων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας από το Ταμείο Ανάκαμψης καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ
- Η γυναίκα έκπληξη για Σαμαρά, το στοίχημα Τσίπρα στον Πειραιά και το φάντασμα του Όρμπαν
- Ζεσταίνονται οι κομματικές μηχανές της Ν.Δ.- Τα εκλογικά σενάρια που επιμένουν και η μάχη της συσπείρωσης