Τουρκία: Όλο και πιο αυταρχικά - Εξετάζει τη χρήση χειροπέδων στα πανεπιστήμια
Μαρία ΖαχαράκηΜετά τα γεγονότα στο μεγαλύτερο και σπουδαιότερο πανεπιστήμιο της Τουρκίας, εκείνο του Βοσπόρου, η χώρα συζητά τη χρήση χειροπέδων και αστυνομικής καταστολής στα πανεπιστήμια. Τα αντιπολιτευόμενα μέσα αναφέρουν ότι η επέμβαση της αστυνομίας υποβαθμίζει το κράτος της Τουρκίας.
Η «Γενί Σαφάκ» βλέπει τις αντιδράσεις των φοιτητών του Βοσπόρου ως υποκινούμενες από την αξιωματική αντιπολίτευση, που θέλει να προκαλέσει ένα νέο κίνημα Γκεζί. O νομάρχης Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε την απαγόρευση διαδηλώσεων στις αντι-Ερντογανικές συνοικίες Μπεσικτάς και Σαρίγερ. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία, 79 δημοσιογράφοι τέθηκαν υπό κράτηση στην Τουρκία το 2020.
Απαγορεύεται το γδύσιμο των ανακρινόμενων
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας αποφάνθηκε ότι η ανάκριση υπόπτων από την τουρκική αστυνομία με τη μέθοδο του… γδυσίματος και της σωματικής έρευνάς τους, που αποτελεί συνήθη τακτική ανάκρισης εδώ και δεκαετίες στην Τουρκία αποτελεί παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και κακομεταχείριση.
- Πώς οι αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια θα επηρεάσουν τον ελληνικό τουρισμό - «Έχουμε το 70% των κρατήσεων από αυτές που περιμέναμε»
- Σε... ξένα οικόπεδα φορτίζει λεωφορεία η ΟΣΥ - Πώς προέκυψε το πολεοδομικό αδιέξοδο
- Το 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το ευοίωνο κλίμα συστράτευσης, οι εκκρεμότητες και οι σκληρές μάχες των μηχανισμών
- Το διεθνές «μπλόκο» στις κάλπες και η ομηρία του Μαξίμου