Κόσμος|07.01.2021 12:43

Ashley Babbit: Βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ η πρώτη νεκρή στο Καπιτώλιο

Newsroom

Bετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ένθερμη υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ ήταν η 44χρονη Ashley Babbit που έπεσε νεκρή από σφαίρα των δυνάμεων ασφαλείας. Οπως φαίνεται στα βίντεο η Ασλεϊ Μπάμπιτ δέχεται μία σφαίρα στο στήθος την ώρα που επιχειρεί να περάσει μέσα στο Καπιτώλιο δεξιά της κεντρικής εισόδου. Οπως φαίνεται στο βίντεο ο πυροβολισμός γίνεται από άνδρα ασφαλείας που βρίσκεται καλυμμένος και φοράει πολιτικά.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο...


Η 44χρονη Αμερικανίδα διέμενε στο Σαν Ντιέγκο με τον σύζυγό της και μετά την αποχώρηση της από την Πολεμική Αεροπορία διατηρούσε επιχείρηση.  

Τι είπε η πεθερά της

Η πεθερά της επιβεβαίωσε πρώτη την ταυτότητα της Ashley Babbit στην εφημερίδα «New York Post» τονίζοντας πως κανείς από την οικογένεια δεν ειδοποιήθηκαν επίσημα για τον θάνατό της και πως παρακολούθησαν το θάνατο της από την τηλεόραση. «Πραγματικά δεν ξέρω γιατί αποφάσισε να το κάνει αυτό» πρόσθεσε, η πεθερά της Ασλεϊ Μπάμπιτ.

Η επιβεβαίωση

Ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ουάσινγκτον Ρόμπερτ Κόντεϊ επιβεβαίωσε ότι η άτυχη γυναίκα πυροβολήθηκε από τα πυρά ενός άνδρα των αρχών ασφαλείας στο Καπιτώλιο. «Επιπλέον, τρεις ακόμη θάνατοι αναφέρθηκαν σήμερα (χθες) στην περιοχή του Καπιτωλίου. Μια ενήλικη γυναίκα και δύο ενήλικες άνδρες έχασαν την ζωή τους από έκτακτα ιατρικά περιστατικά», ανέφερε ο Κόντεϊ. Η Άσλεϊ Μπάμπιτ ήταν πεπεισμένη ότι έχει γίνει νοθεία στις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ακολουθώντας τη σκληρή γραμμή του Ντόναλντ Τραμπ.

Είχε προαναγγείλει την διαμαρτυρία

Μάλιστα μία ημέρα πριν από το θάνατό της, είχε κάνει tweet προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Καπιτώλιο αποδεικνύοντας επίσης πως ότι έγινε δεν ήταν μία αυθόρμητη κίνηση αλλά οργανωμένη μετάβαση στο χώρο του Καπιτωλίου: «Τίποτα δεν θα μας σταματήσει... Μπορείτε να προσπαθήσετε και να προσπαθήσετε αλλά η Καταιγίδα είναι εδώ και έρχεται στην Ουάσιγκτον (DC) σε λιγότερο από 24 ώρες», έγραψε με το ψευδώνυμο.

Τα μηνύματα της

Λίγες ώρες πριν από την εισβολή στο Καπιτώλιο, η Μπάμπιτ εμφανίστηκε στο twitter με το όνομα «CommonAshSense» έγραψε : «Ο Μάικ Πενς @αντιπρόεδρος@ πρέπει να παραιτηθεί και, στη συνέχεια, να κατηγορηθεί για προδοσία.» Και: "Ο δικαστής του συνταγματικού δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς πρέπει επίσης να παραιτηθεί».

Ο σύζυγος της την χαρακτήρισε «ασυμβίβαστη»

Ο σύζυγος της Μπάμπιτ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό KUSI-TV  δήλωσε ότι η Άσλι ήταν επί 14 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και τέσσερις φορές είχε εργαστεί στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Post», ο σύζυγός της την περιέγραψε ως «ένθερμη» υποστηρίκτρια του Τραμπ» και ασυμβίβαστη με τα «πιστεύω» της, ενώ τόνισε πως ο ίδιος έμεινε σπίτι επειδή έπρεπε να διεκπεραιώσει εργασίες για την δουλειά του.

Πένθος από τη νύφη της

Στην απώλεια της Ασλεϊ Μπάμπιτ αναφέρθηκε και η νύφη της με ανάρτηση της στο twitter: «Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω ... Μου λείπει ήδη Ashli. Για εκείνους που δεν ξέρουν, είναι η νύφη μου. Ήταν τόσο υπέροχο (καλό) άτομο και σοβαρή πειθαρχημένη γυναίκα», είπε ο Robin

Ashley BabbitΚαπιτώλιοεισβολήΗΠΑνεκρήΝτόναλντ Τραμπ