Κόσμος|07.01.2021 16:57

ΗΠΑ - Twitter: 430 tweets το δευτερόλεπτο για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Newsroom

Περίπου 430 tweets ανά δευτερόλεπτο και συνολικά 23,46 εκατ. αναρτήσεις έκαναν οι χρήστες του Twitter σχετικά με τη χθεσινή επίθεση ακροδεξιών υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε σήμερα η Visibrain.

Τα χθεσινά επεισόδια στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ παρήγαγαν 2,5 φορές περισσότερα tweets απ’ ότι το τελευταίο 24ωρο των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα που παρακολουθεί το Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σημειώνεται ότι ο όγκος των αναρτήσεων για την ημέρα των φετινών εκλογών ήταν έξι φορές μεγαλύτερος σε σχέση με αυτόν των εκλογών του 2016.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιχειρούσε να αποτρέψει το Κογκρέσο από το να επικυρώσει χθες επίσημα τη νίκη του Μπάιντεν και ορισμένοι από τους υποστηρικτές του τον πήραν τοις μετρητοίς, εισβάλλοντας στο Καπιτώλιο. Το Twitter και το Facebook μπλόκαραν προσωρινά τον λογαριασμό του απερχόμενου προέδρου, ενώ το Twitter τον προειδοποίησε για μόνιμη αναστολή του λογαριασμού του, μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

ΟυάσινγκτονΗΠΑTwitterΚαπιτώλιοΝτόναλντ Τραμπ