Κόσμος|07.01.2021 19:50

ΗΠΑ - Καπιτώλιο: Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν αποπομπή Τραμπ

Newsroom

Πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες οι φωνές Γερουσιαστών και Βουλευτών στις ΗΠΑ που ζητούν την απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, πριν από τις 20 Ιανουαρίου, όποτε και γίνεται επίσημα η διαδοχή του από τον Τζο Μπάιντεν. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο Δημοκρατικοί που ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του έπειτα από τα επεισόδια στο Καπιτώλιο αλλά ακόμα και Ρεπουμπλικάνοι.

Συγκεκριμένα, ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής Άνταμ Κίνζινγκερ ζήτησε νωρίτερα σήμερα την προσφυγή στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος προκειμένου να απομακρυνθεί από το αξίωμά του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα αφότου οι ακραίοι υποστηρικτές του μεγιστάνα εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο πρόεδρος έχει χάσει την επαφή, όχι μόνο με τα καθήκοντά ή ακόμη και με τον όρκο του, αλλά και με την ίδια την πραγματικότητα», ανέφερε σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Twitter.

T



Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να στηρίξει μια διαδικασία παραπομπής του Τραμπ στο Κογκρέσο με σκοπό την καθαίρεσή του.

Και ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Γερουσία ζητά την άμεση απομάκρυνση Τραμπ

Ο Τσακ Σούμερ, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία ζήτησε από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να προσφύγει στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος προκειμένου να απομακρυνθεί άμεσα από το αξίωμά του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι αν δεν το πράξει, τότε το Κογκρέσο πρέπει να ξεκινήσει μια διαδικασία παραπομπής του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα με σκοπό την καθαίρεσή του.

«Αυτό που συνέβη χθες στο αμερικανικό Καπιτώλιο ήταν μια ανταρσία εναντίον των ΗΠΑ, που υποκινήθηκε από τον πρόεδρο», δήλωσε ο Σούμερ σε ανακοίνωσή του.

«Αν ο αντιπρόεδρος και το υπουργικό συμβούλιο αρνηθούν να σηκώσουν ανάστημα, το Κογκρέσο πρέπει να ξανασυνεδριάσει για να ασκήσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου», πρόσθεσε.

ΗΠΑΝτόναλντ ΤραμπΚαπιτώλιο