Κόσμος|08.01.2021 16:32

Κορονοϊός: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Λονδίνο - Σε τεράστια πίεση τα νοσοκομεία

Newsroom

«Εκτός ελέγχου» είναι η διάδοση του κορονοϊού στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου, ο δήμαρχος της πόλης Σαντίκ Καν. Παράλληλα, ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας δήλωσε ότι η κατάσταση στην πόλη είναι «μείζονος σημασίας» (major incident).

Ο Σαντίκ Καν σημείωσε πως τα νοσοκομεία στο Λονδίνο μπορεί να καταρρεύσουν, αν ο κόσμος δεν μείνει στο σπίτι. «Σήμερα κήρυξα κατάσταση μείζονος σημασίας στο Λονδίνο, επειδή η απειλή που δημιουργεί αυτός ο ιός για την πόλη μας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο», δήλωσε ο Καν.

«Ένας στους 30 Λονδρέζους έχει τώρα κορονοϊό. Αν δεν αναλάβουμε δράση αμέσως, η NHS (η Εθνική Υπηρεσία Υγείας) μπορεί να καταρρεύσει και περισσότεροι άνθρωποι να πεθάνουν», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Μάλιστα τόνισε ότι 7.034 άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με Covid-19 στο Λονδίνο, δηλαδή 35% περισσότερα απ' ό,τι κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος τον Απρίλιο. Στο πλαίσιο της παρούσας κατάστασης οι δημόσιες υπηρεσίες καλούνται να δώσουν συντονισμένη απάντηση στο ζήτημα που δημιουργείται.

ΛονδίνοκρούσματαΚορονοϊός