Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα παρευρεθώ στην ορκωμοσία του Μπάιντεν
NewsroomΟ απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του στον Λευκό Οίκο, Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου παραβιάζοντας για ακόμα μία φορά τα πρωτόκολλα και τους θεσμούς. Η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται μόλις λίγες ώρες αφότου υποσχέθηκε μια ομαλή διαδοχή στην εξουσία.
«Σε όλους όσους ρωτούν, δεν θα παρευρεθώ στην ορκωμοσία στις 20 Ιανουαρίου», έγραψε χαρακτηριστικά, σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Τραμπ θα είναι ο 4ος πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν παρίσταται σε ορκωμοσία του διαδόχου του. Οι προηγούμενοι τρεις ήταν οι Τζον Άνταμς, Τζον Κουίνσι Άνταμς και Άντριου Τζόνσον.
Σε άλλη ανάρτησή του νωρίτερα, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του, πως η φωνή τους θα είναι ισχυρή και στο μέλλον: «Οι 75.000.000 σπουδαίοι Αμερικανοί πατριώτες που ψήφισαν εμένα, για την Αμερική πρωτα, και για να γίνει η χώρα μας ξανά σπουδαία, θα έχουν μια ισχυρή φωνή στο μέλλον. Δεν θα υποτιμηθούν ούτε θα αντιμετωπιστούν άδικα σε οποιαδήποτε περίπτωση», έγραψε.
- Το χρονικό του χάους στη Γαλλία: Ένας νεκρός διαδηλωτής, 1.200 συλλήψεις και πρωτοφανείς λεηλασίες
- Γιώργος Μαζωνάκης: Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές στο 40ήμερο μνημόσυνό του
- Συμφωνία Τραμπ-Πούτιν, όπως Μολότοφ-Ρίμπεντροπ το 1939; - Πώς τα… φαντάσματα της Ιστορίας τρομάζουν και πάλι τον Κόσμο
- Οικοδόμος πούλησε τα πάντα και ταξίδεψε 1.900 χλμ. για τον έρωτα της ζωής του - Μόνο που ήταν μια AI περσόνα