Κόσμος|10.01.2021 14:21

Sriwijaya Air: 10 παιδιά επέβαιναν στο αεροπλάνο που συνετρίβη στην Ινδονησία

Newsroom

Μια μεγάλη αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε νωρίς το Σάββατο 9 Ιανουαρίου στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, όταν ένα αεροπλάνο της Sriwijaya Air με 56 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 3 βρέφη και 7 παιδιά χάθηκε από τα ραντάρ, 4 μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του. Τα τοπικά μέσα αλλά και αυτόπτες μάρτυρες σημειώνουν ότι πιθανότατα το αεροσκάφος Boeing  Β737-500 της Sriwijaya Air,  το οποίο κατασκευάστηκε πριν από 27 και πλέον έτη, συνετρίβη στις ακτές της χώρας. «Το αεροπλάνο έπεσε σαν αστραπή στη θάλασσα και εξερράγη στο νερό», δήλωσε στο BBC ένας ψαράς που βρισκόταν στο σημείο.

Στους 62 συνολικά επιβαίνοντες συγκαταλέγονται 3 βρέφη , 7 μικρά παιδιά και 12 μέλη του πληρώματος. Οι Αρχές της χώρας εντοπίζουν τις έρευνες σε δύο μικρά νησιά του αρχιπελάγους της Ινδονησίας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο του κόσμου. Στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συμμετέχουν και τέσσερα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας και περισσότερα από 150 σκάφη του Λιμενικού.

Παράλληλα έχουν αρχίσει να κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου και οι πρώτες εικόνες που δείχνουν κατοίκους της περιοχής να ανασύρουν κομμάτια που πιθανότατα προέρχονται από το αεροσκάφος. Σημειώνεται ότι στα τέλη του 2018 ένα Boeing 737 MAX της ινδονησιακής εταιρεία Lion Air συνετρίβη στα ανοιχτά της Τζακάρτα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 189 άνθρωποι.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ για την αεροπορική τραγωδία στην Ινδονησία

Βαθιά θλίψη για το αεροπορικό δυστύχημα με το Boeing 737 της Sriwijaya Air στην Ινδονησία, εξέφρασε και με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Εκφράζουμε βαθιά θλίψη για την τραγική είδηση της συντριβής του αεροσκάφους της Sriwijaya Air κοντά στην Τζακάρτα. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες που έχασαν οικείους τους. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον λαό και την κυβέρνησή της Ινδονησίας», γράφει η ανακοίνωση.

T
υπουργείο ΕξωτερικώνBoeingΙνδονησίααεροπλάνο