Κόσμος|14.01.2021 18:19

Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ακάρ με τον Βρετανό υπουργό Εθνικής Άμυνας

Μαρία Ζαχαράκη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό ομόλογο του, Μπεν Γουάλας, είχε ο Τουρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Ακάρ και Γουάλας αντάλλαξαν απόψεις για διμερή θέματα, την περιφερειακή άμυνα, και τη συνεργασία στην ασφάλεια και την αμυντική βιομηχανία. (σ.σ. οι Βρετανοί έχουν αρχίσει και δεν προμηθεύουν την Τουρκία με κινητήρες και άλλα εξαρτήματα προς χρήση στην τουρκική αμυντική βιομηχανία)

Επαφές Τσαβούσογλου στο Πακιστάν

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Πακιστάν συναντήθηκε με τον επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας Σιντχ, Μουράντ Αλί Σαχ .

Στο μήνυμα που ανάρτησε από το λογαριασμό του στο Twitter ο Τσαβούσογλου ευχαρίστησε τον κυβερνήτη για τη στήριξή του στην ανέγερση του κτηρίου του προξενείου της Τουρκίας στο Καράτσι.

«Το Καράτσι είναι η πόρτα εισόδου για τις τουρκικές επενδύσεις. Είμαστε έτοιμοι να μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας στην οικονομία» είπε ο Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως «το Ίδρυμα Μααρίφ διαχειρίζεται με επιτυχία 6 σχολεία στο Σιντχ και ετοιμάζεται να ανοίξει και καινούργια. Θα συνεχιστεί η συνεργασία μας στο πεδίο της παιδείας».

Βρετανίαυπουργός Εθνικής ΆμυναςΤουρκίαΧουλούσι Ακάρ