Κόσμος|20.01.2021 14:35

Ερντογάν: Κάποιοι σπαταλούν το χρόνο μας με ψέματα και συκοφαντίες

Μαρία Ζαχαράκη

Πυρά κατά της αντιπολίτευσης και όσους τον αντιμάχονται στο εσωτερικό εξαπέλυσε για άλλη μια φορά σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος προς τους περιφερειάρχες 5 νομών της χώρας του.

«Φυσικά και δεν θα ευχαριστήσουμε όσους σπαταλούν το χρόνο της χώρας και την ενέργεια του έθνους με άσκοπες πολεμικές που βασίζονται σε ψέματα και συκοφαντίες», δήλωσε χαρακτηριστικά, για να τονίσει στη συνέχεια ότι η Τουρκία δεν έφτασε εύκολα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, έπειτα από 1000 χρόνια ιστορίας

«Πίσω από κάθε κέρδος που έχουμε επιτύχει σε αυτή τη γη, όπου έχουμε ζήσει επί 1000 χρόνια, βρίσκεται η εργατικότητα και η αποφασιστικότητα και το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων. Γνωρίζουμε ότι ακόμα και μετά από 1000 χρόνια, θα υπάρχουν κάποιοι που δεν θα τους αρέσει αυτή η πατρίδα». Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε «συνεχίζουμε να χτίζουμε τη μεγάλη και δυνατή Τουρκία», ενώ αναφέρθηκε και πάλι σε σκοτεινές δυνάμεις που επιβουλεύονται την εθνική βούληση.

«Ορίστε, αυτή είναι η εχθρότητα προς την εθνική βούληση όσων προσπαθούν να αποκτήσουν δύναμη με σενάρια που γράφονται στα παρασκήνια κι όχι στο κάλπη, αλλά και μέσω ρόλων που τους έχουν ανατεθεί», δήλωσε με νόημα, αφήνοντας αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία είχε συνηθίσει επί χρόνια στον «μονοκομματικό φασισμό», όπως τον αποκάλεσε, και τώρα ενοχλείται από την πολυκομματική πολιτική ζωή. «Ποτέ δεν θα παρεκκλίνουμε από τη βασική μας ατζέντα. Ελπίζω να έχουμε περισσότερες ιστορίες επιτυχίας για να γράψουμε με το έθνος μας. Περιμένω περισσότερη προσπάθεια και πολύ μεγαλύτερες θυσίες. Θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τα ψέματα και τις συκοφαντίες τους. Τους αφήνουμε στην ασχήμια τους», κατέληξε.

Ανατολική ΜεσόγειοςΤουρκίακρίση στη ΜεσόγειοΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν