Κόσμος|26.01.2021 17:59

Μπέρνι Σάντερς: Εγινε meme στην ορκωμοσία και πουλά φούτερ για φιλανθρωπικό σκοπό

Newsroom

Ο Μπέρνι Σάντερς αξιοποιεί τη φήμη του προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, βάζοντας την φωτογραφία του την μέρα της Ορκωμοσίας Μπάιντεν  στις ΗΠΑ σε μπλούζα φούτερ. Την ημέρα της ορκωμοσίας, ο Αμερικανός πολιτικός και Γερουσιαστής που εκπροσωπεί την πολιτεία του Βερμόντ έγινε viral όταν εμφανίστηκε στην τελετή με ένα πράσινο σακάκι και ένα ζευγάρι πλεκτά γάντια για να αντιμετωπίσει τον κρύο καιρό.

Associated Press/Bernie Sanders

Παρά το ότι εμφανίστηκε κατάλληλα ντυμένος για τη θερμοκρασία, μια φωτογραφία του 79χρονου που κάθονταν με τα χέρια σταυρωμένα «κυκλοφόρησε» εκτενώς, κάνοντας το γύρο του διαδικτύου. Επεξεργασμένη  κυκλοφορεί σε αμέτρητες φωτογραφίες, έργα τέχνης και άλλα σκηνικά που αξίζει κανείς να θυμάται όπως- από το να κάθεται δεξιά του Ιησού Χριστού στο Τελευταίο Δείπνο του Λεονάρντο ντα Βίντσι μέχρι μαζί με με τις πρωταγωνίστριες του SATC.

Σε μία συνέντευξη στο Late Night με τον Seth Meyers, ο 79χρονος έδωσε τη δική του απάντηση στα memes που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο: «Απλώς καθόμουν εκεί, προσπαθώντας να ζεσταθώ και να δώσω προσοχή σε ό,τι συνέβαινε». Και προσθέτει: «Ναι, τα έχω δει». 

Για την  εκστρατεία του ο Σόντερς αποφάσισε τώρα να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία αυτή για καλό σκοπό - εκτυπώνοντας την σε ένα μαύρο πουλόβερ και πουλώντας την στην τιμή των 45 $, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στο Meals on Wheels Vermont. Στον ιστότοπο της καμπάνιας, όπου η μπλούζα αναφέρεται ως  «Πρόεδρος Sanders Crewneck», φαίνεται η φωτογραφία εκτυπώνεται σε μία μπλούζα με κατά τα άλλη απλή λαιμόκοψη με την προσθήκη ενός μικρού σήματος του ονόματός του «Bernie» γραμμένο στο κάτω μέρος.

φιλανθρωπικό έργοορκωμοσίαφωτογραφίαΜπέρνι Σάντερς