Κόσμος|26.01.2021 17:21

Το νέο «πρόσωπο» της Τουρκίας στο εξωτερικό ο διάσημος χασάπης Νουσρέτ

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Salt Bae ή άλλως Νουσρέτ Γκιοκτσέ, ο διάσημος πλέον Τούρκος χασάπης και ιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατορίων επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην εκστρατεία δημοσίων σχέσεων του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ο Salt Bae συμπεριλήφθηκε μεταξύ 19 άλλων σεφ για να συμμετάσχει σε αυτή την εκστρατεία, την οποία θα κάνει γνωστή σύντομα το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Νουσρέτ έγινε φαινόμενο του διαδικτύου μετά από ένα βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram με την ονομασία "Ottoman steak" στο οποίο έκοψε ένα κομμάτι κρέας και το πασπάλισε με αλάτι, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Αυτό το βίντεο κέρδισε 10 εκατομμύρια προβολές στο Instagram. Η αλυσίδα εστιατορίων του με το όνομα «Nusr-et», όπου et σημαίνει κρέας στα τουρκικά, έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη στην Τουρκία, την Ελλάδα αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και οι κριτικοί περιγράφουν το φαγητό του ως «υπερτιμημένο».

Ο Νουσρέτ έχει επίσης επικριθεί από τον γερουσιαστή των ΗΠΑ, Marco Rubio, επειδή σέρβιρε ακόμη και στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, στο εστιατόριό του στην Κωνσταντινούπολη. Τον Νοέμβριο του 2019, ο Νουσρέτ κατηγορήθηκε από 4 πρώην υπαλλήλους στη Νέα Υόρκη για κλοπή ενός μέρους των φιλοδωρημάντων τους και τον μήνυσαν αφότου απολύθηκαν. Ο Salt Bae αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αλλά διευθέτησε την υπόθεση εξωδικαστικά, αποζημιώνοντας τους υπαλλήλους 230.000$.

Το εστιατόριο του στη Βοστώνη αναγκάστηκε επίσης να κλείσει προσωρινά λόγω παραβίασης των μέτρων κατά της πανδημίας.

ΤουρκίαΣΕΦ