Κορονοϊός - Πορτογαλία: Ρεκόρ με πάνω από 300 νεκρούς το τελευταίο εικοσιτετράωρο
NewsroomΈνα νέο υψηλό ρεκόρ ημερήσιων θανάτων εξαιτίας της Covid-19 κατέγραψε την Πέμπτη η Πορτογαλία, με 303 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό για την πανδημία που συντάσσει η γενική διεύθυνση υγείας.
Το ίδιο χρονικό διάστημα επιβεβαιώθηκαν 16.432 κρούσματα του SARS-CoV-2. Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων πασχίζει να συγκρατήσει μια έξαρση του αριθμού των μολύνσεων με την κυβέρνηση να αναγνωρίζει πως αυτή η ραγδαία άνοδος προκαλεί «γιγαντιαία» πίεση στα νοσοκομεία. Από την αρχή της πανδημίας 11.608 άνθρωποι έχουν πεθάνει έχοντας διαγνωσθεί θετικοί στον νέο κορονοϊό και 685.383 έχουν μολυνθεί.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο καταγραφής δεδομένων ourworldindata.org, η χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου καταγράφει τον υψηλότερο παγκοσμίως κυλιόμενο μέσο όρο κρουσμάτων τις τελευταίες επτά μέρες.
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Αμετανόητος ο δολοφόνος της Βασιλικής - Η προκλητική απολογία και η ομολογία για τον κοριό
- Ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπά και επίσημα την πόρτα του Τσίπρα: Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία η πρόταση του Φάμελλου
- Συνεχίζεται το ντέρμπι «αιωνίων» με... χαρτοπόλεμο, βίντεο και καταγγελίες
- Ο παράξενος ιπτάμενος θηρευτής που κυνηγούσε πουλιά - Στο φως απολίθωμα 120 εκατ. ετών