Κόσμος|29.01.2021 22:19

Γαλλία: Κλείνει τα σύνορά της με χώρες εκτός Ε.Ε. - Αυστηρά μέτρα λόγω κορονοϊού

Newsroom

Η Γαλλία κλείνει τα σύνορά της με χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλην των απολύτως απαραίτητων αφίξεων όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής, 29 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζαν Καστέξ, μετά την έξαρση κρουσμάτων μετάλλαξης του νέου στελέχους του κορονοϊού.

«Οποιαδήποτε είσοδος στη Γαλλία και οποιαδήποτε έξοδος από το έδαφός μας προς ή από χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα απαγορεύεται από την Κυριακή, εκτός αν υπάρχει επιτακτικός λόγος» ανακοίνωσε ο Καστέξ, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο εθνικό lockdown αλλά τόνισε ότι «πρέπει να προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε». Αν και σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας είναι καλύτερα σε σχέση με άλλες η κατάσταση «παραμένει ανησυχητική».

Αντί για lockdown, αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα σύνορα, να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που επιτρέπεται να βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα και να ενταθούν οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας αλλά και για να μην γίνονται παράνομα πάρτι. Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, επιφανείας άνω των 20.000 τετραγωνικών μέτρων (εκτός από τα καταστήματα τροφίμων), θα κλείσουν από την Κυριακή.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρο η Γαλλία κατέγραψε 22.858 μολύνσεις και 510 θανάτους ανθρώπων από επιπλοκές του κορονοϊού.

ΓαλλίακρούσματαΚορονοϊόςσύνορα