Κόσμος|08.01.2019 09:37

Άσαντ-Ρωσία κλείνουν το δρόμο στον Ερντογάν στην Μανμπίτζ

Newsroom

Η Μανμπίτζ περνάει στα χέρια του συριακού στρατού. Μετά την απόφαση των ΗΠΑ να απομακρύνουν τις δυνάμεις τους από την Συρία οι Κούρδοι του YPG αποχώρησαν και ζήτησαν από το συριακό καθεστώς να αναλάβει τα ηνία και να προστατέψει την περιοχή, «κόβοντας» την όρεξη του Ταγίπ Ερντογάν να εισβάλλει στα συριακά εδάφη.

Η ρωσική στρατονομία περιπολεί στην περιοχή της Μανμπίτζ στην Συρία, κοντά στα τουρκικά σύνορα, ανέφερε ο εκπρόσωπός της Γιουσούπ Μαμάτοφ. «Περίπολοι επιτηρούν την ζώνη ασφαλείας της Μανμπίτζ. Στόχος είναι η εμπέδωση της ασφάλειας και ο έλεγχος ενόπλων ομάδων», είπε ο Μαμάτοφ.

Όπως μετέδωσε το Open TV κι ο ανταποκριτής του στην Μόσχα, η εξέλιξη αυτή καθυστερεί μια πιθανή επίθεση του Ερντογάν, καθώς ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της Συρίας περνάει στα χέρια του συριακού καθεστώτος και των Ρώσων.

Ο Άσαντ λοιπόν, προχώρησε σε συμβιβασμό με τους Κούρδους, οι οποίοι αντικαθίστανται από τις συριακές και ρωσικές δυνάμεις.

Υπάρχει και μία χθεσινοβραδινή (7/1) δήλωση του Πομπέο, του Αμερικανού ΥΠΕΞ, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει λάβει διαβεβαίωση από τον Ταγίπ Ερντογάν ότι οι φίλιες προς τους Αμερικανούς, δυνάμεις δεν θα πληγούν επί συριακού εδάφους.

ΤουρκίαΜανμπίτζΣυρίαΜπασάρ αλ ΆσαντΡωσία