Κορονοϊός: Ένα χρόνο μετά, η Κούβα καταγράφει τώρα πάνω από 1.000 ημερήσια κρούσματα
NewsroomΤο υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν πάνω από 1.000 κρούσματα του κορονοϊού, αριθμός άνευ προηγουμένου αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στη χώρα της Καραϊβικής τον Απρίλιο του 2020. Οι 1.012 νέες μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό αύξησαν το σύνολο των περιπτώσεων σε 26.686, ενώ άλλος ένας ασθενής με την COVID-19 υπέκυψε, αυξάνοντας το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας σε 214.
Ο απολογισμός των θυμάτων τον Ιανουάριο - 68 νεκροί - είναι ο βαρύτερος που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα σε μηνιαία βάση, ενώ τα 14.630 κρούσματα του περασμένου μήνα είναι ο υψηλότερος αριθμός που έχει διαγνωστεί σε μηνιαία βάση. Ο Φρανσίσκο Ντουράν, ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και τους κανόνες κοινωνικής απόστασης για να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι Αρχές συνέστησαν στους πολίτες να λάβουν μέτρα για την προστασία των παιδιών τους, καθώς τουλάχιστον 85 ανήλικοι μολύνθηκαν από τον ιό τις προηγούμενες 24 ώρες. Από σήμερα στην Αβάνα, πρωτεύουσα της χώρας και επίκεντρο της πανδημίας στην Κούβα, δεν θα επιτρέπεται να συναθροίζονται σε δημόσιους χώρους.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων