Κόσμος|06.02.2021 02:18

Κορονοϊός - Ισπανία: Περιορίζει σε ηλικίες 18 ως 55 το εμβόλιο AstraZeneca

Newsroom

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca στα άτομα κάτω των 55 ετών, στον απόηχο ανάλογων αποφάσεων που έλαβαν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε επίσης: Εμβόλιο - AstraZeneca: Οχι σε άνω των 65 - Στις 12 Φεβρουαρίου εμβολιασμός των 60 - 64

Η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Δανία, η Σουηδία και άλλες χώρες καθόρισαν ηλικιακά όρια για το εν λόγω εμβόλιο, που έχουν αναπτύξει η βρετανο-σουηδική εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, λόγω της έλλειψης αξιολόγησης των κινδύνων στους πιο ηλικιωμένους πληθυσμούς.

«Η επιτροπή δημόσιας υγείας, στη σημερινή συνεδρίαση και κατόπιν επιστημονικών αποδείξεων, έδωσε το πράσινο φως να οριστεί η ηλικία των 55 ετών ως η μέγιστη ηλικία για τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca», αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ένα δελτίο τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι και στη χώρα μας, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αποφάσισε ομόφωνα να μην χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca στους πολίτες άνω των 65 ετών κι όρισε την 12η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία έναρξης του εμβολιασμού για τις ηλικίες 60 - 64 με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία - Κορονοϊός: Μιλήσαμε για το εμβόλιο Sputnik V με Ελλάδα

AstraZenecaεμβόλιοΙσπανίαΚορονοϊός