Κόσμος|08.02.2021 16:12

Ερντογάν: Καλά νέα για τον τουρκικό λαό προαναγγέλλει ο Τούρκος πρόεδρος

Μαρία Ζαχαράκη

Νέες ανακοινώσεις και καλά νέα προς τον τουρκικό λαό προαναγγέλλει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας σε περιφερειάρχες 4 νομών τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου δήλωσε ότι «την Τετάρτη θα κάνω μία ομιλία. Θα παρουσιάσουμε πολλά ωραία νέα σε αυτό το έθνος εκεί». Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει από το Νοέμβριο ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων στον οικονομικό και δικαστικό τομέα, το οποίο θα ανακοινώσει προς τον τουρκικό λαό, όταν ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες.

Διαβάστε ακόμα: Τουρκικά ΜΜΕ: «Πρόκληση» η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού σε «τρία τουρκικά νησιά»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στις ανακαλύψεις φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις και αλλού, φτάνοντας μέχρι και τον πάτο της θάλασσας. «Οι γεωτρήσεις συνεχίζονται πρώτα ο Αλλάχ! Θα φτάσουμε και σε άλλες περιοχές. Δεν σταματάμε! Είπαμε ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Τώρα, θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις μας μέχρι τον πάτο της θάλασσας».

Ο Ερντογάν κάλεσε σε αγώνα για τις επόμενες εκλογές

«Οι εκλογές του 2023 είναι κρίσιμης σημασίας. Για αυτό, θέλω να εργαστείτε με όλη σας τη δύναμη μέχρι την ημέρα των εκλογών και να μην αφήσετε κανέναν που δεν χτυπήσαμε την πόρτα τους», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος ενώ μίλησε για εικόνα διάλυσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κανένας στο παρελθόν δεν είχε δείξει τόσο κακή εικόνα, όπως το σημερινό CHP. Εδώ άρχισαν να αποδεκατίζονται», είπε με νόημα, αναφερόμενος προφανώς στην αποχώρηση του πρώην υποψηφίου για την προεδρία το 2018, Μουχαρέμ Ιντζέ, και άλλων τριών βουλευτών από το κόμμα για την ίδρυση νέου κόμματος.

Αναφερόμενος εμμέσως και στο θέμα των φοιτητικών αντιδράσεων, ο Τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές ότι είναι κατευθυνόμενες από την αντιπολίτευση, που χρησιμοποιεί τη νεολαία για να κρύψει την παρακμή της. «Η μεγαλύτερη μας στενοχώρια είναι ότι προσπαθούν να αποκρύψουν αυτήν την παρακμή μέσα τους, χρησιμοποιώντας τη νεολαία μας και θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον τους», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμα: Τουρκία: Οι φοιτητές ζητούν από τον Ερντογάν να παραιτηθεί

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν