Κόσμος|08.02.2021 21:03

Κορονοϊός: Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης - Pfizer για 300 εκατ. εμβόλια

Newsroom

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οριστικοποίησε συμφωνία με τις Pfizer και BioNTech για την αγορά επιπλέον 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου των εταιρειών κατά του κορονοϊού, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφάλισε 300 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου τον Νοέμβριο του 2020 και στις 8 Ιανουαρίου ανακοίνωσε μια προκαταρκτική συμφωνία για άλλες τόσες δόσεις, ωστόσο η διαπραγμάτευση των όρων της συμφωνίας ήταν σε εκκρεμότητα. «Η Επιτροπή ενέκρινε τη νέα σύμβαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν μιλώντας στο πρακτορείο Reuters τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμα: «Δεν βγήκαμε ποτέ από το δεύτερο κύμα» - 3 ειδικοί μιλούν για τον κορονοϊό

Ένας αξιωματούχος που συμμετείχε στις συνομιλίες με την Pfizer τόνισε ότι με βάση νέα συμφωνία, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν ήδη παραγγείλει άλλες 200 εκατομμύρια δόσεις, που θα παραδοθούν φέτος, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των άλλων 100 εκατομμυρίων δόσεων. Ένας εκπρόσωπος της Pfizer ανέφερε στο πρακτορείο ότι οι συζητήσεις με την Κομισιόν «συνεχίζονται» ενώ ο εκπρόσωπος της BioNTech απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Διαβάστε ακόμα: Εμβόλιο AstraZeneca: Ξεκινούν μέσα Φεβρουαρίου οι εμβολισμοί για τις ηλικίες 60-64

BiontechPFIZERΚορονοϊόςεμβόλιαΕυρωπαϊκή Ένωση