Κόσμος|10.02.2021 11:31

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Αργήσαμε να εγκρίνουμε εμβόλια για κορονοϊό

Newsroom

H Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκεται ακόμα στο σημείο που επιθυμεί όσον αφορά τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς ενάντια στον κορονοϊό, δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παράλληλα, η κυρία φον Ντερ Λάιεν σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση άργησε να δώσει εγκρίσεις και συμπλήρωσε ότι υπήρξε μεγάλη αισιοδοξία σχετικά με την μαζική παραγωγή.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Η Σουηδία προχωρά σε αυστηρότερους κανόνες για τα ταξίδια

«Ίσως ήμασταν πολύ πεπεισμένοι ότι οι παραγγελίες μας θα παραδίδονταν στην ώρα τους», επεσήμανε. Ωστόσο, η Πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης διευκρινίζοντας ότι «δεν μπορώ να φανταστώ τι θα είχε συμβεί εάν είχαν τρέξει οι μεγάλοι παίκτες». «Υπάρχουν μαθήματα να πάρουμε», υπογράμμισε η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κάνει συμβιβασμούς στην ασφάλεια κι ότι «η μάχη είναι μαραθώνιος κι όχι αγώνας ταχύτητας».

Βέμπερ: «Το να κρατήσουμε την Ευρώπη μαζί ήταν σωστό»

Το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε λάθη στο ζήτημα των εμβολίων σημείωσε ο Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, ο κ. Βέμπερ τόνισε ότι πολλές από τις αποφάσεις που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν σωστές. «Το να κρατήσουμε την Ευρώπη μαζί ήταν σωστό», ανέφερε, ενώ ευχαρίστησε την Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου για τη δουλειά που κάνει, η οποία όπως επεσήμανε ο ίδιος είναι μέσα στην καταιγίδα. Παράλληλα, ο Μάνφρεντ Βέμπερ τάχθηκε υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ υπογράμμισε ότι η επιλογή της απαγορευσης εξόδου των εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Το Βερολίνο δίνει 8,89 δισ. ευρώ για να αγοράσει έως 635,1 εκατ. εμβόλια

Ευρωπαϊκή ΈνωσηΟύρσουλα φον ντερ ΛάιενεμβόλιοΚορονοϊόςεμβολιασμοί