Κόσμος|10.02.2021 16:48

Europol: Συνελήφθησαν 10 χάκερς - Έκλεψαν πάνω από 100 εκατ. δολάρια

Newsroom

Την συνδρομή της στη σύλληψη 10 χάκερς για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι έκλεψαν 100 εκατ. δολάρια σε κρυπτονόμισμα, ανακοίνωσε η Europol.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ίδια η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της: «Οι επιθέσεις που ενορχηστρώθηκαν από αυτή την εγκληματική οργάνωση στοχοποίησαν χιλιάδες θύματα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020, μεταξύ των οποίων διάσημων influencers στο Διαδίκτυο, σταρ του αθλητισμού, μουσικών και των οικογενειών τους».

Οι συλλήψεις προέκυψαν έπειτα από έρευνα με τη συνεργασία των αρχών της Βρετανίας, των ΗΠΑ, του Βελγίου, της Μάλτας και του Καναδά, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της Europol, η οποία πάντως ούτε ταυτοποίησε τα θύματα ούτε διευκρίνισε πού έγιναν οι συλλήψεις.

Κατά τη διάρκεια μιας επίθεση αντικατάστασης SIM, οι χάκερς μπορούν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο της SIM καθώς συνήθως, τηλεφωνική εταιρία εξαπατάται και απενεργοποιώντας την κάρτα, μεταφέρει τις λειτουργίες της σε μία άλλη κάρτα που ελέγχουν οι χάκερς.

«Αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να κλέψουν χρήματα, κρυπτονομίσματα και προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων επαφών συγχρονισμένων με online λογαριασμούς. Υπέκλεψαν επίσης λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να αναρτήσουν περιεχόμενο και να στείλουν μηνύματα προσποιούμενοι ότι ήταν το θύμα», ανέφερε η Europol.

Europolχάκερ