Κόσμος|15.02.2021 15:36

Κορονοϊός: 10 μέρες καραντίνα στη Βρετανία για όσους φτάνουν από «κόκκινες» χώρες

Newsroom

Η Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τον κορονοϊό και λαμβάνει μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωσή του. Γι’ αυτό τον λόγο οι επιβάτες που φτάνουν από τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, στη Μεγάλη Βρετανία από τις 33 χώρες της «κόκκινης λίστας» θα πρέπει να περάσουν 10 ημέρες σε καραντίνα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, όπως προβλέπουν οι νέοι συνοριακοί περιορισμοί που σχεδιάστηκαν για να σταματήσουν την εξάπλωση νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

Η εφαρμογή του συστήματος, το οποίο καταρτίστηκε νωρίτερα μέσα στον μήνα, σηματοδοτεί την πιο πρόσφατη προσπάθεια της κυβέρνησης για την πρόληψη μιας άλλης υποτροπής που θα οδηγούσε σε κρίση, μετά το δεύτερο κύμα ενός πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού, που ανάγκασε τη χώρα να εισέλθει σε ένα παρατεταμένο lockdown στις αρχές του χρόνου.

Τα νέα περιστατικά μόλυνσης, οι νέοι θάνατοι και οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώνονται δραστικά και εμβόλια έχουν διατεθεί σε περισσότερους από 15 εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά υπουργοί της κυβέρνησης ανησυχούν για το ενδεχόμενο «εισαγωγής» νέων παραλλαγμένων στελεχών από το εξωτερικό, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να αντιστρέψουν την πρόοδο.

«Καθώς αυτός ο θανατηφόρος κορονοϊός μεταλλάσσεται, το ίδιο πρέπει να γίνει και με τις άμυνές μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ. «Οι κανόνες που τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα θα ενισχύσουν το σύστημα καραντίνας και θα παρέχουν ένα ακόμη επίπεδο ασφάλειας στα σύνορα κατά νέων παραλλαγμένων στελεχών», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΚορονοϊόςlockdownΜεγάλη Βρετανία