Κόσμος|19.02.2021 16:52

Johnson & Johnson: Κατέθεσε αίτημα για έγκριση από τον ΠΟΥ για το εμβόλιο

Newsroom

Η φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson υπέβαλε την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, αίτηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για χρήση έκτακτης ανάγκης του εμβολίου που παρασκεύασε κατά του κορονοϊού. Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη υποβάλει αντίστοιχο αίτημα και στο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) αλλά και στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Η Johnson & Johnson σημείωσε ότι η διαδικασία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή εμβολίων στο πρόγραμμα COVAX που εκτελείται υπό την ηγεσία του ΠΟΥ, το οποίο στοχεύει στην παροχή δόσεων εμβολίων σε φτωχότερες χώρες.

Διαβάστε ακόμαJohnson & Johnson: Αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για έγκριση του εμβολίου

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Το υποψήφιο εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι μονής δόσης ενώ δεν χρειάζεται τόσο χαμηλές θερμοκρασίες για να διατηρηθεί όπως τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και AstraZeneca. Η υποβολή των αιτήσεων που έχει υποβάλλει βασίζεται σε δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας από την κλινική δοκιμή Φάσης 3 ENSEMBLE.

Σημειώνεται ότι στις 29 Ιανουαρίου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της είχε αποτελεσματικότητα 66% στην πρόληψη της λοίμωξης στην μεγάλη παγκόσμια δοκιμή που έκανε. 

Οπως αναφέρει το Reuters, η Johnson & Johnson συμφώνησε τον Δεκέμβριο για την υποστήριξη του προγράμματος COVAX. Η εταιρεία και η Gavi, η οποία είναι επίσης επικεφαλής του προγράμματος Covax, αναμένεται να συνάψουν μια συμφωνία προκαταβολικής αγοράς που θα παρέχει έως και 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου μιας δόσης στο COVAX έως το 2022, σημείωσε η Johnson & Johnson.

Διαβάστε ακόμα: Κορονοϊός: Επιβεβαιώθηκε νέα μετάλλαξη στην Ιαπωνία

εμβόλιοΚορονοϊόςJohnson & JohnsonΠαγκόσμιος Οργανισμός Υγείας