Πέθανε ο Ιταλός γλύπτης - δημιουργός του Ταύρου της Wall Street
NewsroomΑπεβίωσε το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου σε ηλικία 90 ετών, ο Ιταλός γλύπτης Αρτούρο ντι Μόντικα, από τη Σικελία, που φιλοτέχνησε τον διάσημο μπρούτζινο ταύρο που αποτελεί σύμβολο της πλατείας Γουόλ Στριτ στη Νέα Υόρκη.
Διαβάστε ακόμα: Ιράν σε ΗΠΑ: Αναιρούμε τις ενέργειες για πυρηνικά όταν άρετε τις κυρώσεις
Ο Αρτούρο ντι Μόντικα, «έδινε μάχη εδώ και χρόνια με τον καρκίνο και η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες», όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica.
Ο Σικελός γλύπτης είναι διάσημος κυρίως για το επιβλητικό γλυπτό ενός ταύρου που δημιούργησε από μπρούντζο, βάρους 3,2 τόνων (4,9 μέτρων μήκους και 3 μέτρων ύψους), που είχε τοποθετηθεί κοντά στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Το γλυπτό, με όνομα «Charging Bull», είχε φιλοτεχνηθεί από τον καλλιτέχνη και είχε χρηματοδοτηθεί από τον ίδιο, με κόστος 350.000 δολαρίων.
Διαβάστε ακόμα: Αργεντινή: Σκάνδαλο με προνομιακούς εμβολιασμούς σε φίλους του υπουργού υγείας και VIP
- Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά
- Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση το τοπίο και γιατί έρχονται νέα… γαλάζια ραντεβού
- Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε χέρια»
- Τριπλάσιοι φόροι στα ακίνητα από το 2027: Τι φέρνει το νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης