Τουρκία: Τα εγκώμια στον γαμπρό έριξαν τη λίρα – Δεν άρεσαν στις αγορές τα σχόλια Ερντογάν
Μαρία ΖαχαράκηΣε απάντηση στην κριτική της αντιπολίτευσης, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπερασπίστηκε χθες το γαμπρό του και πρώην υπουργού Οικονομικών, προκαλώντας πτώση στην τουρκική λίρα μετά από εβδομάδες σταθερών κερδών. Η τουρκική λίρα υποχώρησε 1,35% μετά τα σχόλια του Τούρκου προέδρου.
Μετά από ένα ράλι πέντε εβδομάδων, οπότε η λίρα αυξήθηκε κατά 7% έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους, το νόμισμα υποχώρησε τη Δευτέρα. Η διαμάχη έρχεται σε μια εύθραυστη στιγμή για τον Ερντογάν, με πτώση της δημοτικότητάς του και με παράπονα του λαού για αύξηση τιμών βασικών αγαθών.
Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Όσοι δεν μπόρεσαν να μας κατακτήσουν, το προσπαθούν τώρα με ύπουλες μεθόδους
Όπως σχολιάζουν στην Τουρκία, επειδή το γνωρίζει αυτό, σχεδόν κάθε δεύτερη εβδομάδα εμφανίζει κι ένα νέο θέμα συζήτησης για να προσπαθήσει να στρέψει την προσοχή, να κρατήσει το κοινό απασχολημένο και να βρει τη μαγική φόρμουλα που θα ωθήσει και πάλι την υποστήριξή του πάνω από το 50%.
- Νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου έφερε «πρωτοφανή» αποτελέσματα - Εξαφάνισε όγκους σε ασθενείς
- Δημοσκόπηση Opinion Poll: Παραμένει δεύτερη η ΕΛΑΣ του Τσίπρα - Η ισχνή πτώση της ΝΔ και η Καρυστιανού
- Ευθεία απάντηση Τσίπρα σε Ράμα: «Δεν μπορείς να μου κάνεις δημόσια μαθήματα για το τι είναι ο εθνικισμός»
- Νεκροψία για τα αίτια θανάτου του Μάριου Οικονόμου - Τι μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών