Κόσμος|25.02.2021 13:27

Gerard Depardieu: Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό 20χρονης

Newsroom

Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρτιέ (Gerard Depardieu) κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση που φέρεται να διαπράχθηκε το 2018 εναντίον τότε 20αχρονης ηθοποιού. Μια πρώτη έρευνα για τις κατηγορίες που βαρύνουν τον 72χρονο ηθοποιό δεν είχε αποτέλεσμα λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, αλλά αργότερα η έρευνα άρχισε εκ νέου αποδίδοντας ποινικές κατηγορίες στον Ντεπαρντιέ. 

Ο Γάλλος ηθοποιός κατηγορήθηκε αρχικά για επίθεση και βιασμό νεαρής ηθοποιού, στο σπίτι του στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2018. Οι ισχυρισμοί της ηθοποιού απορρίφθηκε το 2019, αλλά στη συνέχεια η φερόμενη ως θύμα του διάσημου Γάλλου ηθοποιού, ξεκίνησε εκ νέου τις διαδικασίες για τη διερεύνηση των γεγονότων. Ο δικηγόρος του Ντεπαρτιέ Herve Temime, δήλωσε ότι ο ηθοποιός, ο οποίος είναι ελεύθερος αλλά υπό δικαστική επίβλεψη, «απορρίπτει εντελώς τις κατηγορίες».

Διαβάστε επίσης: Alexander Wang: Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση ο διάσημος σχεδιαστής

Σύμφωνα με πηγή κοντά στην υπόθεση, ο Ντεπαρτνιέ είναι οικογενειακός φίλος της ηθοποιού, που τον κατηγορεί. Η δικηγόρος της γυναίκας, Elodie Tuaillon-Hibon, είπε ότι ήλπιζε πως η «ιδιωτική ζωή της πελάτιδός της θα γίνει σεβαστή», καθώς εξελίσσεται η υπόθεση.

Ο Ντεπαρτιέ περιγράφεται ως αμφιλεγόμενος χαρακτήρας και εκρηκτικός· έγινε διάσημος στον γαλλικό κινηματογράφο και όχι μόνο  από τους ρόλους του σε ταινίες όπως οι «Cyrano de Bergerac», «Jean de Florette» και «Camille Claudel». Είχε επίσης μια επιτυχημένη διεθνή καριέρα, έχοντας κάνει περισσότερες από 180 ταινίες, δουλεύοντας μεταξύ άλλων με τον Peter Weir στην ταινία «Green Card» και με τον Ridley Scott στην ταινία  «1492».

Δικηγόρος του Gerard Depardieu: «Αρνείται κάθε καταγγελία για βιασμό»

Η προκαταρκτική έρευνα άρχισε στις 27 Αυγούστου του 2018, αφού η νεαρή γυναίκα υπέβαλε καταγγελία στην πόλη Aix-en-Provence για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του διάσημου ηθοποιού. Στη συνέχεια η έρευνα διαβιβάστηκε σε αξιωματούχους στο Παρίσι, αλλά η διερεύνησή της εγκαταλείφθηκε μετά εννιά μήνες, στις αρχές του 2019, αφού οι ανακριτές απέτυχαν να συγκεντρώσουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να προχωρήσουν αποδίδοντας κατηγορίες. 

Εκείνη την εποχή, ο δικηγόρος του Depardieu, Herve Temime, δήλωσε ότι ο ηθοποιός «αρνείται απολύτως κάθε καταγγελία για βιασμό και οποιαδήποτε σεξουαλική επίθεση ή οποιοδήποτε έγκλημα» και απέρριψε την καταγγελία ως «αβάσιμη».

Η νεαρή γυναίκα κίνησε εκ νέου τη διαδικασία ενεργώντας ως «θιγόμενη διάδικος» - η οποία σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία οδηγεί σχεδόν πάντοτε σε υπόθεση που εξετάζεται από ανακριτή. Το 2013, ο Ντεπαρντιέ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εγκαταλείποντας τη Γαλλία και παίρνοντας τη ρωσική ιθαγένεια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια προτεινόμενη αύξηση του φόρου στους πλούσιους στην πατρίδα του.

Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν του παρέθεσε δείπνο για να του παρουσιάσει τη νέα του υπηκοότητα και ο Ντεπαρντιέ αποθεώθηκε από την ρωσική κοινή γνώμη. Η προσωπική ζωή του Γάλλου ηθοποιού υπήρξε ταραχώδης: Χώρισε την πρώτη του γυναίκα, ηθοποιό Elisabeth Guignot το 1996. Στη συνέχεια, ο Ντεπαρτιέ συνδέθηκε με την καλλονή ηθοποιό Καρόλ Μπουκέ (Carole Bouquet) από το 1997 έως το 2005. Η Καρό Μπουκέ έγινε διάσημη από τη συμμετοχή της στην ταινία Τζέιμς Μποντ: «Για τα μάτια σου μόνο».

Πρόσφατα,  ο Ντεπαρτιέ έχει συνδεθεί με την Κλεμαντίν Ιγκού (Clémentine Igou), 41χρονη απόφοιτο του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Cyrano de Bergerac» ζει μόνιμα στο Βέλγιο έπειτα από έντονη διαμάχη με τη γαλλική κυβέρνηση σχετικά με τους υψηλούς συντελεστές φόρου.

Διαβάστε επίσης: Πώς πέθανε ο διάσημος ηθοποιός - βιαστής του Χόλιγουντ, ιστορία που θυμίζει Ελλάδα

ΓαλλίαMeTooβιασμόςΖεράρ Ντεπαρντιέ