Κόσμος|24.02.2021 18:39

Ιαπωνία: Ιδρύεται υπουργείο Μοναξιάς μετά την αύξηση των αυτοκτονιών

Newsroom

Η αύξηση του ποσοστού των αυτοκτονιών για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, οδήγησε την κυβέρνηση της Ιαπωνίας στη δημιουργία ενός Υπουργείου Μοναξιάς.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα έκρινε πως η αύξηση των αυτοκτονιών δεν συνέπεσε τυχαία με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και έτσι αποφάσισε να δώσει στον Τετσούσι Σακαμότο τον τίτλο του υπουργού Μοναξιάς. Η μοναξιά άλλωστε αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια πρόβλημα στην Ιαπωνία ωθώντας ακόμη και εταιρείες σε ευρηματικές λύσεις, όπως η κατασκευή ενός ρομπότ, που επιτρέπει στους κατοίκους των σύγχρονων πόλεων να διασκεδάζουν τη μοναξιά τους.

«Οι γυναίκες υποφέρουν από την απομόνωση περισσότερο (απ’ ό,τι οι άνδρες) και ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξάνεται. Ελπίζω να εντοπίσεις τα προβλήματα και να προωθήσεις τα αναγκαία μέτρα», είπε ο Σούγκα στον Σακαμότο κατά την παραλαβή των καθηκόντων του τελευταίου. Αξίζει να σημειωθεί πως η ιαπωνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει επίσης «γραφείο απομόνωσης/μοναξιάς» για θέματα όπως η αυτοκτονία και η παιδική φτώχεια.

ΚορονοϊόςΙαπωνία