Κόσμος|03.03.2021 21:54

Σουηδία: Eπίθεση 20χρονου με μαχαίρι - 8 τραυματίες

Newsroom

Οκτώ άνθρωποι έχουν τραυματιστεί έπειτα από επίθεση που πραγματοποιήθηκε με μαχαίρι την Τετάρτη στη νότια Σουηδία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, 2 από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. 

Ο φερόμενος ως δράστης, ένας άνδρας 20 ετών, τραυματίστηκε στο πόδι από πυρά της αστυνομίας και συνελήφθη το βράδυ στη Βετλάντα, μια μικρή πόλη στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τις αρχές. Η αστυνομία αρχικά είχε αποκλείσει τη σύνδεση της επίθεσης με τρομοκρατία, αλλά στη συνέχεια ανέφερε ότι ερευνά το συμβάν ως ένα «τρομοκρατικό έγκλημα».

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Σουλεϊμανί: Οι ΗΠΑ ξαναδιηγούνται την ιστορία με νέο «απόρρητο» βίντεο

«Υπάρχουν αρκετοί τραυματισμένοι, αλλά δεν μπορώ να εισέλθω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Φαίνεται ότι κάποιος ή κάποιοι τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι λιγότερο», ανέφερε ο Thomas Agnevik, εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής αστυνομίας, επιβεβαιώνοντας πως η επίθεση αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατική».

Όπως γράφει και η σουηδική εφημερίδα «Svenska Dagbladet», το περιστατικό διερευνήθηκε αρχικά από την τοπική αστυνομία ως απόπειρα δολοφονίας, ωστόσο αργότερα σήμανε συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα.

Διαβάστε επίσης: Ολλανδία: Έκρηξη σε κέντρο όπου γίνονται τεστ για τον κορονοϊό

μαχαίριΣουηδίατρομοκρατίατραυματίεςεπίθεση