Κόσμος|05.03.2021 13:46

Τουρκία: Οι αποφάσεις του Αραβικού Συνδέσμου στοχοποιούν τη χώρα μας

Μαρία Ζαχαράκη

Σε ανακοίνωση τύπου το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στρέφεται κατά του Αραβικού Συνδέσμου, σχετικά με τις αποφάσεις του που στόχο είχαν την Τουρκία. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: 

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις αβάσιμες αποφάσεις, οι οποίες ελήφθησαν εναντίον της χώρας μας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου στις 3 Μαρτίου 2021.

Διαβάστε επίσηςΜπαρτσίν Γινάντς στο OPEN: Ο Ερντογάν δεν θέλει να υποχωρήσει στα ελληνοτουρκικά

Τα μέλη του Αραβικού Συνδέσμου γνωρίζουν, στην πραγματικότητα, πολύ καλά ότι η επιμονή ορισμένων χωρών του Αραβικού Συνδέσμου να συνεχίζουν τις στερεοτυπικές κατηγορίες τους εναντίον της χώρας μας, προκειμένου να καλύψουν τις δικές τους καταστροφικές δραστηριότητες, δεν έχουν σχέση με το φίλο και αδελφό αραβικό λαό.

Παρατηρείται επίσης ότι ορισμένα μέλη του Αραβικού Συνδέσμου αντιτίθενται ή κάνουν παρατηρήσεις επί τέτοιων αποφάσεων, οι οποίες υιοθετούνται ως αποτέλεσμα επιβολής από διάφορους κύκλους και χωρίς διαφανή διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ των κρατών μελών.

Η Τουρκία, με την αποφασιστική της στάση, είναι μία από τις χώρες που καταβάλλει τις μεγαλύτερες προσπάθειες για την εδραίωση ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή της και στον κόσμο. Η προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας των αραβικών χωρών και η εδραίωση της πολιτικής τους ενότητας είναι από τις σημαντικότερες προτεραιότητές μας για την περιοχή.

Καλούμε, για άλλη μια φορά, τον Αραβικό Σύνδεσμο να δώσει προτεραιότητα στην ειρήνη, στην ευημερία και στην ευζωία του αραβικού λαού και να συμβάλει εποικοδομητικά στην εδραίωση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, αντί να στοχοποιεί τη χώρα μας με ψευδείς ισχυρισμούς».

Διαβάστε επίσης: Τουρκία - Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου: 10 στρατιώτες νεκροί

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΜεβλούτ ΤσαβούσογλουΑραβικός ΣύνδεσμοςΤουρκία