ΗΠΑ: Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ
NewsroomΚάτι λιγότερο από έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από Αμερικάνους αστυνομικούς, γεγονός που υπήρξε η αφορμή για το ξέσπασμα μιας τεράστιας εξέγερσης στις ΗΠΑ ενάντια στην αστυνομική βία, ξεκινά η δίκη των πρώην πλέον αστυνομικών που εμπλεκόντουσαν στο γεγονός.
Η διαδικασία ξεκινάει αρχικά με την επιλογή των ενόρκων και τα μέτρα ασφαλείας είναι έξω από το δικαστήριο είναι δρακόντεια.
Διαβάστε ακόμα: Malcolm X: Ανοίγει ξανά ο φάκελος της δολοφονίας - Εμπλέκονται FBI και αστυνομία
Κατά τα άλλα, παραμονή της δίκης για τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ διαδηλωτές πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία τιμώντας τη μνήμη του άτυχου Αφροαμερικανού και απαιτώντας δικαιοσύνη.
Τέλος, η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε σχέδιο νόμου με την ονομασία «Πράξη Τζορτζ Φλόιντ: Δικαιοσύνη στην Αστυνόμευση», που προβλέπει μια βαθιά μεταρρύθμιση των δυνάμεων της τάξης και περιορίζει τη χρήση υπέρμετρης βίας σε βάρος Αφροαμερικανών.
Διαβάστε ακόμα: Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί έριξαν σπρέι πιπεριού σε μητέρα με το παιδί στην αγκαλιά
- Μητσοτάκης: Ιστορική ανορθογραφία το casus belli - Υπάρχουν νομικά εμπόδια για τα F-35 στην Τουρκία
- Σύγκρουση Νταβούτογλου-Χατζηβασιλείου για την Κύπρο: «Ήταν μια παράνομη εισβολή»
- Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο των αστροναυτών και γιατί επιστρέφουν με φορεία στη Γη - Τι αποκαλύπτει έρευνα
- Δεν θα σε προδώσει ποτέ: Το ρομπότ που σπάει τα κοντέρ με 13.000 προπαραγγελίες - Απίστευτα βίντεο