Κόσμος|10.03.2021 15:26

Δεύτερο «ιπτάμενο πλοίο» στις βρετανικές ακτές

Newsroom

Δεύτερο «πλοίο φάντασμα» εμφανίστηκε στα ανοιχτά της ακτογραμμής της αγγλικής πόλης Σάουθ Σιλντς κοντά στο Νιούκαστλ. Σημειώνεται ότι πριν από πριν από λίγες μόνο ημέρες άνδρας που περπατούσε στις ακτές της Κορνουάλης, φωτογράφισε πλοίο το οποίο φαινόταν σαν να πετούσε πάνω από τη θάλασσα

Το πλοίο, το οποίο βρισκόταν μακριά από το οπτικό πεδίο του φωτογράφου, ήταν σε ένα σημείο δίχως νέφη, με το αποτέλεσμα ο ουρανός να αντανακλάται στη θάλασσα, κάνοντας το πλοίο να φαίνεται ανυψωμένο στον ορίζοντα.

Διαβάστε επίσης: Η οφθαλμαπάτη του αιώνα: Χαμός με το τάνκερ «φάντασμα» πάνω από τη θάλασσα

Σύμφωνα με μετεωρολόγο του BBC, Ντέιβιντ Μπράιν, ο «ανώτερος αντικατοπτρισμός» συνέβη λόγω ειδικών ατμοσφαιρικών συνθηκών. Όπως τόνισε, η ψευδαίσθηση αυτή είναι συχνή στην Αρκτική, αλλά μπορεί να εμφανιστεί πολύ σπάνια και στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Πλέον, μία δεύτερη παρόμοια φωτογραφία ήρθε στη δημοσιότητα, από ένα άλλο πλοίο, το οποίο έπλεε ανοιχτά των ακτών του Σάουθ Σιλντς. Ο Στίβεν Λόμας ανέφερε ότι το πλοίο «εμφανίστηκε μπροστά του» και κατέβηκε από το αυτοκίνητό του για να αποτυπώσει το στιγμιότυπο με το κινητό του.

Σύμφωνα με το BBC, οι «ανώτεροι αντικατοπτρισμοί» συμβαίνουν πολύ σπάνια επειδή σημειώνεται μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ της θάλασσας και του αέρα που βρίσκεται ακριβώς από πάνω. Το φως μέσα από πολύπλοκη διαδικασία διαθλάται και δημιουργεί οπτικό είδωλο και έτσι βλέπουμε το πλοίο πάνω από τον ορίζοντα ενώ στην πραγματικότητα είναι κάτω από τον ορίζοντα. Aυτό αποκαλείται ως ανώτερος καθρέφτης και αυτό είναι πολύ σπάνιο».

T

Μεγάλη Βρετανίαοφθαλμαπάτηπλοίο