Κόσμος|10.03.2021 17:34

Κορονοϊός: Μεγάλη έρευνα σε όλη την Ευρώπη για τα εμβόλια

Newsroom

Μια μεγάλη έρευνα αναφορικά με τον κορονοϊό οργάνωσαν σε τέσσερις χώρες οι εταιρίες Redfield και Wilton Strategies σε συνεργασία με το Euronews, το οποίο και δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα.

Στο ερώτημα κατά πόσον είναι πρόθυμοι να εμβολιασθούν, η πλειονότητα σε Ιταλία και Βρετανία δηλώνουν πολύ πρόθυμοι να το κάνουν, ενώ στη Γερμανία αλλά τη Γαλλία οι 4 στους 10 είναι κατά του δωρεάν η έστω του μη ακριβού εμβολιασμού.

Όσον αφορά την εμπιστοσύνη στο εμβόλιο, για τους Γάλλους έχει σημασία με ποιο σκεύασμα θα εμβολιασθούν, ενώ αντίθετα, το 72% των Βρετανών φαίνεται να έχουν εμπιστοσύνη και στα τρία εμβόλια, κάτι που ισχύει και για τους Γερμανούς. Πάνω από τους μισούς Ιταλούς ωστόσο ανησυχούν για τον τύπο εμβολίου που λαμβάνουν.

Κατά τα άλλα, σε μεγάλο βαθμό δυσαρεστημένοι είναι στη Γερμανία και τη Γαλλία, όπου τα εμβολιαστικά προγράμματα έχουν πολλά προβλήματα, ενώ σημαντικό ποσοστό στην Ιταλία και τη Βρετανία δηλώνει πρόθυμο να έχει ένα διαβατήριο εμβολιασμών για όλες τις περιστάσεις αν και ορισμένοι πιστεύουν ότι πρέπει να είναι μόνο για διεθνή ταξίδια. Οι Γερμανοί είναι λιγότερο ενθουσιώδεις και Γάλλοι είναι περισσότερο αντίθετοι με το 38% να απορρίπτει πλήρως την ιδέα.

Βρισκόμαστε ακόμα στα αρχικά στάδια του μαζικού εμβολιασμού σε όλη την Ευρώπη και οι γενικότερες συμπεριφορές μπορούν να αλλάξουν. Οι δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματά τους όσον αφορά στον εμβολιασμό έδωσαν στους ηγέτες τροφή για σκέψη.

Κορονοϊόςεμβόλιοέρευνα