Κόσμος|11.03.2021 17:10

Ακσενέρ για Αίγυπτο: Ο Ερντογάν να ζητήσει συγνώμη για την ήττα μας

Μαρία Ζαχαράκη

Να ζητήσει συγγνώμη από τον λαό για την ήττα της Άγκυρας στην Αίγυπτο, ζήτησε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ.

«Δεν θα πληρώνει ο λαός το πείσμα σας και τις ιδιοτροπίες σας», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας προς την κοινοβουλευτική της ομάδα, επικρίνοντας την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τους χειρισμούς της στο θέμα της ΑΟΖ με τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου

«Εάν δεν είχε αυτό τα πείσμα απέναντι στην Αίγυπτο, να είστε σίγουροι, το χέρι μας θα ήταν ισχυρότερο στην ανατολική Μεσόγειο. Κύριε Ερντογάν, το κράτος δεν μπορεί να κυβερνηθεί έτσι, δεν μπορείς να υποχρεώσεις αυτό το έθνος να πληρώσει τις προσωπικές σου ιδιοτροπίες. Δεν μπορείς να κάνεις την Τουρκία να πληρώσει τα ζιγκ-ζαγκ σου. Αφού θα φτάνατε σε αυτό το σημείο, γιατί κάνατε την Τουρκία να βιώσει μία τέτοια ήττα; Ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό σε διπλωματικό, εμπορικό και στρατιωτικό επίπεδο; Δεν μπορείς να βγαίνεις και να λες "ανοίγω μια νέα σελίδα". Πρώτα θα αναλάβεις την ευθύνη για αυτή την αποτυχία. Πρώτα θα βγεις και θα ζητήσεις συγγνώμη από το έθνος μας», είπε η Μεράλ Ακσενέρ, απευθυνόμενη στον Τούρκο πρόεδρο.

Διαβάστε επίσης: Διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας: 16 και 17 Μαρτίου στην Αθήνα

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαΑίγυπτος