Volkswagen: Κόβει 5.000 θέσεις εργασίας με πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
NewsroomΗ αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen σχεδιάζει να περικόψει 5.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία, προσφέροντας πρόωρη ή μερική συνταξιοδότηση σε υπαλλήλους της, μεγαλύτερης ηλικίας, με βάση ένα πρόγραμμα κόστους 500 εκατομμυρίων ευρώ, γράφει σήμερα η εφημερίδα Handelsblatt.
Η εφημερίδα επικαλείται μια εκπρόσωπο η οποία επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία κατάληξε σε ένα σχέδιο να προσφέρει μερική συνταξιοδότηση σε εργαζομένους της που γεννήθηκαν το 1964 και πρόωρη συνταξιοδότηση στις μεγαλύτερες ηλικίες.
Πηγές προσκείμενες στην εταιρεία είπαν ότι η Volkswagen θα παρατείνει το πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το τέλος του έτους, ενώ αρχικά επρόκειτο να ισχύσει μόνο στο πρώτο τρίμηνο. Προσλήψεις εξωτερικών συνεργατών μπορεί να γίνουν μόνο σε τομείς όπως είναι η τεχνολογία των πληροφοριών και το λογισμικό.
Η Volskwagen δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Διαβάστε ακόμη: Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Απόφαση για κατ' εξαίρεση ένταξη έως 18 Μαρτίου
- Χίος: Νεκρός 31χρονος μετά από διαπληκτισμό με τον θείο του - Τον μαχαίρωσε στην κοιλιά
- Παγκόσμιο μπλακάουτ στα social media: «Έπεσαν» Facebook, Messenger και Instagram
- Πέθανε ο εμβληματικός ζωγράφος Ντέιβιντ Χόκνεϊ σε ηλικία 88 ετών
- Κακοκαιρία «εξπρες»: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι από την Αττική ως την Καστοριά - Πού σημειώθηκαν προβλήματα