Κόσμος|23.03.2021 00:12

Τζόνσον: Σκέψεις να διαθέσει στην ΕΕ εκατ. εμβόλια της AstraZeneca

Newsroom

Να διαθέσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση εμβόλια της ΑstraZeneca που παρασκευάζονται στην Ολλανδία σκέφτεται ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Telegraph. Στην περίπτωση που ο Βρετανός πρωθυπουργός κάνει πράξη την σκέψη του θα έχει ουσιαστικά απλώσει χέρι βοηθείας στην Ευρώπη, την στιγμή που το το μπλοκ είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή τον μηχανισμό ελέγχου των εξαγωγών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε την Δευτέρα ότι «η προηγούμενη εμπειρία μας δίδαξε ότι όταν ένα κύμα χτυπά τους φίλους μας, χτυπά και στις δικές μας ακτές» και είπε ότι η καλύτερη άμυνα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι να διατηρήσει τους εμβολιασμούς σε πλήρη ταχύτητα. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου και της Ολλανδία αυξάνονται, αν και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με γρηγορότερο εμβολιαστικό πρόγραμμα, παραμένουν σταθερά και σε χαμηλά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Aποτελεσματικό στις μεταλλάξεις το ρωσικό εμβόλιο EpiVacCorona

Οι δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού έρχονται εν μέσω ανησυχιών πως η Ευρώπη θα προχωρήσει σε απαγόρευση εξαγωγών των εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca που παράγονται εντός της επικράτειάς της, σε μια κίνηση που θα μπορούσε θα καθυστερήσει το πρόγραμμα εμβολιασμών της Βρετανίας για μήνες.

Διαβάστε επίσης: Kορονοϊός: Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κάνει στις 23 Μαρτίου ο Βλαντίμιρ Πούτιν

AstraZenecaΚορονοϊόςΕυρωπαϊκή ΈνωσηΜπόρις Τζόνσονεμβόλιο