Κόσμος|23.03.2021 20:42

Γερμανία: Αυτό είναι το πιο σκληρό lockdown στην Ευρώπη

Newsroom

«Δεν πρόκειται για το τρίτο κύμα. Έχουμε να κάνουμε με μια νέα πανδημία, με έναν νέο ιό που είναι πιο θανατηφόρος και εξαπλώνεται πιο γρήγορα». Με αυτά τα λόγια η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ περιέγραψε την καθοριστική μεταμόρφωση του κορονοϊού και ταυτόχρονα χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Γερμανία .

Οι δηλώσεις αυτές της Άνγκελα Μέρκελ έλαβαν χώρα στο περιθώριο της επεισοδιακής συνεδρίασης που είχε με τους 16 πρωθυπουργούς των κρατιδίων της Γερμανίας για την γιγάντωση του κορονοϊού στη χώρα. Μιας συνεδρίασης που κράτησε 11 ώρες, διακόπηκε δυο φορές λόγω καυγάδων και εν τέλει, κατέληξε στην εφαρμογή του σκληρότερου lockdown που έχει προκύψει από την έλευση του κορονοϊού και μετά.

Διαβάστε ακόμα: Εμβόλιο AstraZeneca: Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία βάζουν στοπ στη χρήση του

Συγκεκριμένα, οι αποφάσεις της συνεδρίασης ήταν οι εξής:

  • πρώτον, να παραταθεί το lockdown μέχρι τις 14 Απριλίου
  • δεύτερον, ανάμεσα σε 1η και 5η Απριλίου να μείνουν τα πάντα κλειστά, ακόμα και τα καταστήματα τροφίμων και να μην κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους

Μάλιστα, υπήρξε και η διευκρίνιση πως παρά το γεγονός ότι οι εν λόγω ημερομηνίες συμπέφτουν με το Πάσχα, θα απαγορευτεί και η λειτουργία των εκκλησιών ενώ οι μετακινήσεις απαγορεύονται ακόμα και με το αμάξι!

Διαβάστε ακόμα: Γερμανική εφημερίδα δίνει εύσημα στην Ελλάδα για τα ψηφιακά ραντεβού για τον εμβολιασμό

lockdownΆνγκελα ΜέρκελΓερμανίαΚορονοϊός