Κόσμος|24.03.2021 18:33

AstraZeneca: Κρύβει 30 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Ιταλία

Newsroom

Η εταιρεία AstraZeneca κρατά κρυμμένες σχεδόν 30 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Ιταλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας του Τορίνο La Stampa. Το δημοσίευμα αναφέρει πως περισσότερες από 29 εκατ. δόσεις εμβολίου οι οποίες προορίζονται για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και βρίσκονται κρυμμένες σε βιομηχανία λίγο έξω από τη Ρώμη και συγκεκριμένα στο Ανάνι.

Το δημοσίευμα της La Stampa αναφέρει πως τις δόσεις εμβολίου της AstraZeneca εντόπισαν οι ευρωπαϊκές αρχές και ειδοποίησαν τις ιταλικές. Το θέμα ήρθε στο φως, όπως αναφέρεται από την εφημερίδα, κατά την επίσκεψη του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για την εσωτερική αγορά Τιερί Μπρετόν στην παραγωγική μονάδα εμβολίων που βρίσκεται στο Χάλιξ της Ολλανδίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, από εκεί εστάλησαν περίπου έξι εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της AstraZeneca για την πρώτη δόση εμβολιασμού των πολιτών στη Βρετανία.

Διαβάστε επίσης: Pfizer: Φέρνει χάπι κατά του κορονοϊού - Ποιοι θα το λαμβάνουν

Η βιομηχανία του Ανάνι εμφιαλώνει τα εμβόλια, τα οποία στην συνέχεια είναι έτοιμα να σταλούν στους διάφορους παραλήπτες. Σύμφωνα με ό,τι φέρονται να ανακάλυψαν οι ευρωπαϊκές αρχές, πολλές από τις φιάλες εμβολίου, που βρίσκονται στο Ανάνι, περιέχουν το σκεύασμα της AstraZeneca, το οποίο παράχθηκε στο Χάλιξ της Ολλανδίας. Η υποψία είναι ότι ο τελικός στόχος είναι να μπορέσει να παρασχεθεί, με τον τρόπο αυτό, η δεύτερη δόση αναγκαία για τον εμβολιασμό του πληθυσμού στη Βρετανία.

Η La Stampa υπογραμμίζει πως αρχικά η συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία είχε δεσμευτεί να παραδώσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση 120 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, όμως πλέον δεν φαίνεται να είναι σε θέση να σεβαστεί ούτε την τελευταία της υπόσχεση και να παραδώσει στην Ε.Ε. 30 εκατομμύρια δόσεις κατά του κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης: Σαρηγιάννης: Aποκλιμάκωση αρχές Απρίλη αν λειτουργήσει το self test

AstraZenecaΚορονοϊόςεμβόλιο