Κόσμος|28.03.2021 14:16

Διώρυγα Σουέζ: Αλλα δύο ρυμουλκά στη μάχη αποκόλλησης του Ever Given

Newsroom

Δύο επιπλέον ρυμουλκά φτάνουν στην Ερυθρά Θάλασσα της Αιγύπτου προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκόλληση του φορτηγού πλοίου «Ever Given», που με την προσάραξή του στο 151ο χιλιόμετρο της παλαιάς Διώρυγας έχει μπλοκάρει τη διέλευση για έκτη συνεχή ημέρα.

Πρόκειται για το ολλανδικής σημαίας «Alp Guard» και το ιταλικό «Carlo Magno», που θα συμβάλουν στο έργο αποκόλλησης που ήδη επιχειρούν άλλα 14 ρυμουλκά, χωρίς όπως μέχρι τώρα να έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Για την ώρα, συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκόλλησης με παράλληλη αφαίρεση άμμου από το σημείο, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η μετακίνηση του τεράστιου φορτηγού πλοίου μήκους 400 μέτρων.

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησε πάλι η προσπάθεια απομάκρυνσης του Ever Given

Κατά τα άλλα, η αιγυπτιακή αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση αποκόλλησης του προσαραγμένου τεράστιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με ρυμουλκά και βυθοκόρους θα συνεχιστεί ανάλογα με τις πλημμυρίδες και τους ανέμους.

Οι βυθοκόροι που επιχειρούν να αποκολλήσουν το πλοίο έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να απομακρύνουν 27.000 κυβικά μέτρα άμμου γύρω από το πλοίο ώστε να επιτευχθεί βάθος 18 μέτρων.

Διαβάστε επίσης: Ελπίδες αποκόλλησης του Ever Given από την παλίρροια - 14 ρυμουλκά δίνουν μάχη

πλοίοδιώρυγα ΣουέζΑίγυπτος