Κόσμος|31.03.2021 18:48

Tουρκικό ΥΠΕΞ: Μη αντικειμενική η έκθεση των ΗΠΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Μαρία Ζαχαράκη

Η αμερικανική έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα βασίστηκε σε αβάσιμες πηγές κατά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, που απορρίπτει ως μη αντικειμενικό και προκατειλημμένο το πόνημα των ΗΠΑ για την Τουρκία.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, «το γεγονός ότι η οργάνωση FETÖ, που αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου και κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες πολίτες, αποκαλείται στην έκθεση ως ''κίνημα Γκιουλέν'', δείχνει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη το δίκαιο αγώνα μας ενάντια σε αυτή την τρομοκρατική οργάνωση, αγνοούν τις απτές αποδείξεις που τους προσκομίσαμε και γίνονται εργαλείο απόψεων και κύκλων, που ετοίμασαν την έκθεση αυτή».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ακόμη ότι «οι ισχυρισμοί στο πλαίσιο των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεών μας στη Συρία είναι απαράδεκτοι». Προστίθεται ακόμη ότι είναι επίσης απαράδεκτο να συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση ισχυρισμοί που αγνοούν την τρομοκρατική ταυτότητα του ΡΚΚ και να συμμερίζονται απόψεις κύκλων που στηρίζουν την τρομοκρατία.

Διαβάστε επίσης: Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν: Eικόνα αισχροκέρδειας στην Τουρκία

ΗΠΑτουρκικό ΥΠΕΞΤουρκίαανθρώπινα δικαιώματα