Κόσμος|01.04.2021 13:05

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο εφιάλτης που τρέμει ο Μακρόν και κλείδωσε τη Γαλλία

Newsroom

Πίσω από τα σκληρά μέτρα καραντίνας που ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του κρύβονται εφιαλτικές προβλέψεις των λοιμωξιολόγων για τη Γαλλία. «Θα χάσουμε τον έλεγχο αν δεν ενεργήσουμε τώρα», προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος προσπαθώντας να πείσει το λαό πως πρέπει να πειθαρχήσει καθώς ήδη επιβλήθηκε σκληρό lockdown για τους πολίτες της Γαλλίας.

Οι περιορισμοί θα ισχύσουν για τουλάχιστον έναν μήνα, ωστόσο την ίδια ώρα το covid19.healthdata.org στις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις του για τη Γαλλία παρουσιάζει την κατάσταση πολύ δύσκολη. Αυτό σημαίνει πως οι απώλειες το επόμενο τρίμηνο μπορεί και να φτάσουν στο ήμισυ των 13 μηνών που βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία. Τι σημαίνει σε απόλυτους αριθμούς; 

Διαβάστε επίσης: Άρση Lockdown: Ο κόσμος στην Ευρώπη κουράστηκε και βγαίνει σε πάρκα, παραλίες και εκκλησίες

Μαύρη Πρωτομαγιά

Οπως φαίνεται στα ακόλουθα γραφήματα η Γαλλία θρηνεί την απώλεια 95.337 ψυχών, αλλά μέχρι και την Πρωτομαγιά είναι δυνατόν να χαθούν ακόμα άλλες 35.000 ζωές, δηλαδή, πάνω από 1.000 θανάτους την ημέρα φέρνοντας και πάλι μνήμες του Απριλίου του 2020 που οι νεκροί ήταν σταθερά πάνω από 1.200 την ημέρα.

Η πρόβλεψη του covid19.healthdata.org για τους νεκρούς τον επόμενο μήνα στη Γαλλία

Το χειρότερο σενάριο

Οι προβλέψεις για τη Γαλλία είναι πολύ δύσκολες και για την μακροχρόνια πρόβλεψη των τριών ημερών. Το καλό σενάριο σε αυτή την περίπτωση είναι να χαθούν μέχρι τότε 22.000 ζωές και το κακό σενάριο είναι να χαθούν από την 1/4 μέχρι την 1/7/2021 συνολικά 46.000 ζωές, δηλαδή, περίπου οι μισές που έχουν χαθεί συνολικά στους 13 μήνες της πανδημίας στη χώρα.

Η πρόβλεψη του covid19.healthdata.org για τους νεκρούς στη Γαλλία μέχρι 1 Ιουλίου

Πολλά δεδομένα

Το μοντέλο του covid19.healthdata.org περιλαμβάνει πολλές πληροφορίες μεταξύ άλλων τα καθημερινά στοιχεία από την πορεία της πανδημίας, την πορεία του ποσοστού των εμβολιασμών, τα covid-tests που γίνονται σε όλη την επικράτεια της χώρας, τα λύματα, τη μεταδοτικότητα, τον καιρό, τα υγειονομικά μέτρα αλλά και την κόπωση των πολιτών.

Διαβάστε επίσης: Φυγάς της ιταλικής μαφίας «καρφώθηκε» από εκπομπή μαγειρικής στο Youtube

ΚορονοϊόςΕμμανουέλ ΜακρόνΓαλλία