Τραμπ: Δεν θα κηρύξω κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
NewsroomΟ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα κηρύξει προς το παρόν εθνική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τον τερματισμό της μερικής αναστολής του ομοσπονδιακού κράτους, και για να διασφαλίσει κονδύλια για την ανέγερση του τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι προτιμά να δει το Κογκρέσο να δρα.
«Θέλουμε το Κογκρέσο να κάνει τη δουλειά του», είπε ο Τραμπ σε μια εκδήλωση για την ασφάλεια των συνόρων στο Λευκό Οίκο, πρσοθέτοντας ότι οι Δημοκρατικοί βουλευτές "πρέπει να επιστρέψουν και να ψηφίσουν».
«Αυτό που δεν εξετάζουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι η εθνική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ακόμη επαναδιατύπωσε την άποψή του ότι έχει το δικαίωμα να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να εκτρέψει κονδύλια που διατίθενται για άλλους σκοπούς, αλλά επισήμανε ότι «δεν πρόκειται να το κάνω τόσο γρήγορα».
Επίσης τόνισε ότι είναι ανοιχτός να εξετάσει μια ευρεία μεταναστευτική μεταρρύθμιση, αλλά θα το κάνει μόνο μετά αφότου λάβει τη χρηματοδότηση για το τείχος.
- Θολό τοπίο για τον δεύτερο γύρο συνομιλιών ΗΠΑ και Ιράν - Το μπρος - πίσω του Τραμπ
- Έκαψαν το αυτοκίνητο του πραγματογνώμονα των Τεμπών Δημήτρη Καρώνη στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου
- «Κάτι πήγε να μου πει και το έκλεισε απότομα»: Τι υποστηρίζει ο 66χρονος για την τελευταία επικοινωνία με τη Μυρτώ
- Η στιγμή που απογοητευμένος φίλαθλος πέφτει από τις εξέδρες σταδίου σε αγώνα πάλης - Το βίντεο που έγινε viral