Κόσμος|05.04.2021 14:02

Μπαγκλαντές: Περισσότεροι από 25 νεκροί από σύγκρουση πλοίων

Newsroom

Τραγωδία με τουλάχιστον 26 νεκρούς σημειώθηκε στο Μπαγκλαντές την Κυριακή 4 Απριλίου, όταν ένα ferry boat με περίπου 50 επιβάτες συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο και βυθίστηκε. Σύμφωνα με ανακοίνωση αξιωματούχου υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι.

Συγκεκριμένα, η σύγκρουση του ferry boat «Sabit Al Hasan» με το φορτηγό πλοίο σημειώθηκε στον ποταμό Σιταλακσίγια, στα νότια της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, Ντάκα. Σύμφωνα με αξιωματούχο το πλοίο βυθίστηκε, λίγο μετά την αναχώρησή του από την βιομηχανική συνοικία Ναραγιανγκάντζ κι ενώ κατευθυνόταν προς την γειτονική συνοικία Μουνσιγκάντζ. «Τα περισσότερα από τα πτώματα βρέθηκαν μέσα στο βυθισμένο πλοίο όταν ρυμουλκήθηκε στην όχθη», σημείωσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Νεκρό 3χρονο κοριτσάκι που έπεσε σε δεξαμενή λυμάτων

T

Η αστυνομία και αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι κάποιοι από τους επιβάτες κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι την στεριά. Συγκλονισμένοι οι συγγενείς των επιβατών συγκεντρώθηκαν στις όχθες του ποταμού αναζητώντας τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Διασώστες και δύτες συμμετέχουν στην επιχείρηση ανεύρεσης αγνοουμένων ενώ το έργο τους έκανε ακόμα πιο δύσκολο  χθεσινοβραδινή καταιγίδα.

Το ferry ήταν γεμάτο από επιβάτες που έσπευσαν να εγκαταλείψουν την πόλη μετά την κυβερνητική ανακοίνωση για την επιβολή εθνικού lockdown μιας εβδομάδας  με στόχο τον περιορισμό των κρουσμάτων κορονοϊού που ολοένα και αυξάνονται. Οπως σημειώνει Εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους σε ναυτικά δυστυχήματα με πορθμεία στο Μπαγκλαντές.

νεκροίθάνατοςΜπαγκλαντέςπλοία