Κόσμος|09.04.2021 15:46

Κορονοϊός: Ο κορυφαίος Ρώσος ιολόγος διαψεύδει τους 4 θανάτους μετά το Sputnik V

Newsroom

«Τέσσερις άνθρωποι πέθαναν στη Ρωσία» – σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου https://euobserver.com/ «λίγο μετά τη λήψη του ρωσικού εμβολίου Sputnik V». Οι περιπτώσεις εξετάζονται από τη ρυθμιστική αρχή της Ε.Ε., τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EΟΦ).  Επίσης, ακόμη έξι Ρώσοι, πάντα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, φαίνεται να παρουσίασαν επιπλοκές μετά τη λήψη του εμβολίου. Τρεις από τους νεκρούς ήταν γυναίκες ηλικίας 51, 69 και 74 ετών. Το φύλλο και η ηλικία του τέταρτου δεν έχουν γίνει γνωστά.

Διαβάστε επίσης: Sputnik V: Η Μόσχα προτείνει στην Ελλάδα να καλύψει 500.000 πολίτες τον Μάιο με το ρωσικό εμβόλιο

«Η υπόθεση διερευνήθηκε. Δεν βρέθηκε όμως συσχέτιση με τον εμβολιασμό», είπε ο κορυφαίος ιολόγος της Μόσχας Ντένις Λογκούνοφ, ο οποίος πρόσφατα συνέγραψε ένα άρθρο σχετικά με την ασφάλεια του «Sputnik V», στη βρετανική «The Lancet». Ο Λογκούνοφ επίσης προειδοποίησε: «Οι συνωμοσιολόγοι, παρακαλώ να ηρεμήσουν. Παρενέργειες θα μπορούσαν να εκδηλωθούν από οποιοδήποτε αβλαβές εμβόλιο», δήλωσε. Αξίζει να τονιστεί ότι, συνολικός αριθμός των περιπτώσεων (10) που καταγράφονται στα αρχεία που επικαλείται ο euobserver, ήταν μικρός σε σύγκριση με τα εκατομμύρια των ανθρώπων που δεν παρουσίασαν το παραμικρό, μετά τη λήψη του «Sputnik V».

Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του ακολουθεί μια ισχυρή γραμμή για να υπερασπιστεί το προϊόν του από κακόβουλα δημοσιεύματα: «Ένα σενάριο επίθεσης στο Sputnik V προετοιμάζεται μέσω ελεγχόμενων μη κυβερνητικών οργανώσεων (Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, το ίδρυμα Soros, το Ίδρυμα Thomson Reuters) και μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης (BBC, Reuters, Internews)» δήλωσε πηγή του Κρεμλίνου στο πρακτορείο ειδήσεων Tass της Ρωσίας τον Μάρτιο. «Η επίθεση στοχεύει να τεκμηριώσει εκθέσεις σχετικά με την «αναποτελεσματικότητα και τον κίνδυνο» του εμβολίου», ανέφερε η πηγή του Κρεμλίνου.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Πόλεμος για το εμβόλιο της Ρωσίας - Στην αντεπίθεση η Μόσχα για το Spuntik V

ρωσικό εμβόλιοSputnik VΚορονοϊόςπαρενέργειεςθάνατοι