Κορονοϊός: Το Ισραήλ επιτρέπει την περιορισμένη είσοδο τουριστών
NewsroomΤο Ισραήλ θα ξεκινήσει να επιτρέπει την περιορισμένη είσοδο γκρουπ εμβολιασμένων τουριστών τον επόμενο μήνα, καθώς η δική του εκστρατεία ανοσοποίησης έχει μειώσει σημαντικά τα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε. Όλοι οι ξένοι επισκέπτες θα πρέπει να επιδείξουν αρνητικό τεστ PCR πριν επιβιβαστούν σε πτήση προς το Ισραήλ και ιολογικό τεστ για να αποδείξουν τον εμβολιασμό τους κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ.
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα υπουργεία Υγείας και Τουρισμού ανέφερε ότι ένας «περιορισμένος αριθμός γκρουπ θα αρχίσουν να φθάνουν στις 23 Μαΐου» κατά την αρχική φάση του σχεδίου. Δεν δόθηκαν ακριβή νούμερα.
Σε επόμενη φάση, η είσοδος των γκρουπ θα διευρυνθεί ενώ θα επιτραπεί να εισέλθουν στη χώρα και μεμονωμένοι ταξιδιώτες, με την υγειονομική κατάσταση στο Ισραήλ να είναι αυτή που θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Το Ισραήλ είναι η πρώτη εμβολιασμένη χώρα και οι πολίτες του Ισραήλ είναι οι πρώτοι που χαίρονται αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Γιούλι Εντελστάιν. «Μετά το άνοιγμα της οικονομίας, είναι ώρα να επιτρέψουμε τον τουρισμό με προσεκτικό και μελετημένο τρόπο».
Πριν από ένα μήνα το Ισραήλ ξεκίνησε να «ανοίγει» την οικονομία του χάρη σε μια πρωτοφανή εκστρατεία ανοσοποίησης, στο πλαίσιο της οποίας περίπου 5 εκατ. από τα 9,3 εκατ. κατοίκων της χώρας έχουν ήδη λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.
Αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ υπάρχουν 3.369 ενεργά κρούσματα Covid-19 ενώ τα ημερήσια περιστατικά έχουν μειωθεί σε περίπου 200.
Διαβάστε επίσης: Ισραήλ: Η ζωή μετά το εμβόλιο - Χαλάρωσαν τα μέτρα, γέμισαν καφέ και θέρετρα
- Πώς ο κύκλος βίας στη Γαλλία θα επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές - Διεθνολόγος εξηγεί στο ethnos.gr
- «Παραλιακό Βατικανό» με καφετέριες και κλαμπ χωρίς έλεγχο των δήμων βλέπουν εννέα δήμαρχοι της νότιας Αττικής
- Το AI που δουλεύει για τον Μητσοτάκη, ο Καρατζαφέρης που «κυβερνά» και το άνοιγμα του Άδωνι σε Καραμανλή
- Με «γαλλικό κλειδί» θέλει να ανοίξει την πόρτα της συσπείρωσης η κυβέρνηση: Το αφήγημα και τα πυρά