Κόσμος|14.04.2021 17:38

Johnson & Johnson: Πάγος από EMA στο εμβόλιο - Την επόμενη εβδομάδα αποφάσεις

Newsroom

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), με ανακοίνωσή του την Τετάρτη 14 Απριλίου, συνιστά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παγώσουν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson και προτείνει να αποθηκεύσουν τις δόσεις που έχουν παραλάβει τουλάχιστον για μία εβδομάδα.

Η ανακοίνωση του EMA, έρχεται ως συνέπεια της αναστολής των εμβολιασμών με Johnson & Johnson, στις ΗΠΑ, λόγω ύποπτων περιστατικών θρομβώσεων που ίσως συνδέονται με το εμβόλιο της εταιρείας. Σημειώνεται πως οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει στις χώρες της Ε.Ε.

Διαβάστε επίσηςΕμβόλια - Pfizer: 50 εκατ. δόσεις νωρίτερα στην Ευρωπαϊκή Ενωση

«Η Jannsen (δηλαδή, εταιρεία που διακινεί το εμβόλιο Johnson & Johnson) βρίσκεται σε επαφή με τις εθνικές Αρχές των χωρών της Ε.Ε συνιστώντας να αποθηκεύσουν τις δόσεις που έχουν ήδη παραλάβει, μέχρι η Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου και Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΜΑ να εκδώσει ταχεία σύσταση. Ο ΕΜΑ διερευνά όλες τις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν και θα αποφασίσει εάν απαιτείται κανονιστική ενέργεια», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΕΜΑ.

Παράλληλα, ο EMA σημειώνει, πως συνεργάζεται στενά με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδώσει σύσταση προς την Ε.Ε για το εμβόλιο της Johnson & Johnson». Παράλληλα ο Οργανισμός υπογραμμίζει πως βρίσκεται σε εξέλιξη αναθεώρηση του εμβολίου, ωστόσο επιμένει στην άποψη πως τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων.

Διαβάστε επίσηςΕμβόλιο για κορονοϊό: Όλα όσα γνωρίζουμε για τις θρομβώσεις

Ευρωπαϊκός Οργανισμός ΦαρμάκωνεμβόλιαJohnson & Johnson