Κόσμος|14.04.2021 20:08

ΗΠΑ: Νεκρός 16χρονος από αστυνομικό - Τον σημάδευε με οπλο, παιχνίδι

Newsroom

Αστυνομικός του Μέριλαντ των ΗΠΑ, πυροβόλησε και σκότωσε έναν έφηβο 16 ετών διότι τον σημάδεψε με ένα όπλο - παιχνίδι, το οποίο ήταν αντίγραφο πραγματικού όπλου. Η Αστυνομία αναφέρει πως ο νεαρός, αφότου δέχτηκε μία σφαίρα, τράβηξε μαχαίρι και κινήθηκε εναντίον του αστυνομικού

Αναλυτικότερα, το περιστατικό συνέβη στις 13:30 της Τρίτης (τοπική ώρα), στο Λεοναρντάουν, στο νότιο Μέριλαντ. Αστυνομικός, ανταποκρίθηκε σε κλήσεις που ανέφεραν πως ένας «νεαρός κινούνταν ύποπτα» σε μια γειτονιά και ήταν πιθανόν οπλισμένος. Ερευνώντας τις καταγγελίες βρήκε τον 16χρονο στο δρομάκι κατοικίας «να στέκεται σαν να ετοιμάζεται να πυροβολήσει τον αστυνομικό», περιέγραψε ο επικεφαλής της πολιτειακής Αστυνομίας. «Ο αστυνομικός πυροβόλησε τον νεαρό, τραυματίζοντάς τον», σημείωσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης: Δανία: Λιποθυμία on air στις ανακοινώσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο νεαρός ήταν ο 16χρονος Πέιτον Χαμ, ο οποίος ζούσε λίγα σπίτια μακρύτερα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αφότου δέχτηκε την πρώτη σφαίρα ο νεαρός «τράβηξε μαχαίρι». «Ο αστυνομικός τον διέταξε να πετάξει το μαχαίρι προτού πυροβολήσει ξανά», συμπλήρωσε ο επ[ικεφαλής.

Ο 16χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η Αστυνομία διαπίστωσε αργότερα πως το όπλο που είχε μαζί του ήταν παιχνίδι ενώ ο επικεφαλής σημείωσε πως «ήταν μία ρέπλικα που έμοιαζε με πραγματικό όπλο».

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα και τα αποτελέσματά της θα κατατεθούν στην εισαγγελία για να αποφασιστεί εάν θα ασκηθούν διώξεις. Ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο σώμα 2 χρόνια και 7 μήνες, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

Διαβάστε επίσης: Bernie Madoff: Πέθανε στη φυλακή ο «εγκέφαλος» της πιο μεγάλης χρηματιστηριακής απάτης

ΗΠΑπυροβολισμόςαστυνομικόςθάνατος