Κόσμος|14.04.2021 22:21

Τουρκία: Ζητείται η άρση ασυλίας του Κιλιτσντάρογλου - Σας προκαλώ, απαντά

Μαρία Ζαχαράκη

Υποβλήθηκε στην τουρκική βουλή φάκελος για την άρση της ασυλίας 10 βουλευτών μεταξύ των οποίων και του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Αυτό για το οποίο φέρεται να κατηγορείται ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και τα άλλα στελέχη του κόμματός του είναι ένα φυλλάδιο που κυκλοφόρησε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με τίτλο: «Το πολιτικό σκέλος της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν σε 21 ερωτήσεις». Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος απάντησε στην κυβέρνηση «Σας προκαλώ!».

Όπως χαρακτηριστικά είπε σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «κάνουν έφοδο μες στα μεσάνυχτα στα γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης με γερανούς. Ε, πρέπει (ο Ερντογάν) να αλλάξει την ατζέντα. Οι εντυπώσεις που ήθελε να δημιουργήσει δεν έπιασαν τόπο.

Και τώρα τι κάνουν; Υποβάλλουν φακέλους για να άρουμε την ασυλία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Το σημαντικό δεν είναι ο Κιλιτσντάρογλου, το σημαντικό είναι η χώρα. Ο Κιλιτσντάρογλου είναι ένας θνητός. Ό,τι και να κάνετε, ό,τι και να λέτε για έναν γενναίο ο πόλεμος είναι γιορτή. Σας προκαλώ!».

Η αντιπολίτευση το βλέπει ως μία νέα προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να την «στριμώξει» και να την πιέσει, τώρα που έχει σηκώσει ‘κεφάλι’ στις δημοσκοπήσεις και τον «σφυροκοπά» με το θέμα της οικονομίας. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται, πάντως, να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη πόλωση το εσωτερικό της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Αν χρειαστεί να επέμβουμε στην Κύπρο τα πλοία μας είναι έτοιμα

Κεμάλ ΚιλιτσντάρογλουΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν