Κόσμος|19.04.2021 17:37

Ρωσία: Ο απεργός πείνας Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρεται σε νοσοκομείο

Newsroom

Οι γιατροί των φυλακών αποφάσισαν να μεταφέρουν τον Αλεξέι Ναβάλνι στο νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η σωφρονιστική υπηρεσία της Ρωσίας, 20 ημέρες αφότου ξεκίνησε απεργία πείναςΗ ρωσική σωφρονιστική υπηρεσία ανέφερε σε ανακοίνωση ότι ελήφθη απόφαση για τη μεταφορά του 44χρονου Ναβάλνι σε νοσοκομείο τοπικών φυλακών, σημειώνοντας πως η κατάσταση της υγείας του είναι «ικανοποιητική» και ότι λαμβάνει με τη συναίνεσή του «θεραπεία βιταμινών».

Νωρίτερα τη Δευτέρα ο Ζοζέπ Μπορέλ σημείωσε πως «Η Ρωσία πρέπει να επιτρέψει στον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη σύμφωνα με τους συμμάχους του, να έχει πρόσβαση στην κατάλληλη υγειονομική φροντίδα». Παράλληλα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ασκούν πίεση για την απελευθέρωσή του.

Διαβάστε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ: Γενέθλια χωρίς τον Φίλιππο για πρώτη φορά εδώ και 7 δεκαετίες

Ο Ναβάλνι συνελήφθη επιστρέφοντας στη Ρωσία τον Ιανουάριο αφού ανάρρωσε στη Γερμανία από δηλητηρίαση ,  που σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, οφείλεται σε απαγορευμένο νευροτοξικό παράγοντα στη Ρωσία, μια ενέργεια που ο ίδιος και οι δυτικές κυβερνήσεις χαρακτήρισαν απόπειρα δολοφονίας. Το Κρεμλίνο αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη.

Ο επικριτής του Κρεμλίνου ξεκίνησε απεργία πείνας στις 31 Μαρτίου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την άρνηση, όπως λέει, των Αρχών της φυλακής να του παράσχουν θεραπεία για πόνο στο πόδι και τη μέση. Η Ρωσία λέει ότι ο Ναβάλνι λαμβάνει τη σωστή φροντίδα και ότι υπερβάλλει για την κατάσταση της υγείας του για να κερδίσει την προσοχή.

απεργία πείναςΡωσίαΑλεξέι Ναβάλνι