Κόσμος|21.04.2021 09:52

George Floyd: Αποφάσισαν οι ένορκοι για τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν

Newsroom

Οι ένορκοι της δίκης του Ντέρεκ Σόβιν, του 45χρονου πρώην αστυνομικού που κατηγορείται για ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία που προκάλεσε τον θάνατο του George Floyd κατέληξαν σε μια απόφαση και σήμερα περίπου τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας αναμένεται η ανάγνωση της ετυμηγορίας, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Ο δικαστής Πίτερ Κέιχιλ, καλώντας το σώμα να φανεί «απόλυτα αμερόληπτο», του ζήτησε «να εξετάσει τα αποδεικτικά στοιχεία, να τα ζυγίσει και να εφαρμόσει τον νόμο». Ο κ. Σόβιν, πρώην μέλος της Αστυνομίας στη Μινεάπολη, 45 ετών, δήλωσε αθώος για την δολοφονία του George Floyd. Αντιμετωπίζει ποινή ως και 40 ετών κάθειρξης αν κριθεί ένοχος. Οι καταδίκες αστυνομικών για φόνο είναι εξαιρετικά σπάνιες στη χώρα και συνήθως απαλλάσσονται λόγω αμφιβολιών.

«Ο Τζορτζ Φλόιντ παρακαλούσε μέχρι την τελευταία ανάσα του»

Ο George Floyd «ζητούσε βοήθεια μέχρι την τελευταία πνοή του», προτού να πεθάνει κάτω από το γόνατο του Ντέρεκ Σόβιν, περιέγραψε εν τω μεταξύ χθες ο εισαγγελέας στην τελική αγόρευσή του, στη δίκη του πρώην αστυνομικού ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τον 46χρονο Αφροαμερικανό στις 25 Μαΐου 2020 στη Μινεάπολη, των ΗΠΑ.

«Ο Τζορτζ Φλόιντ παρακαλούσε μέχρι που δεν μπορούσε πια να μιλήσει. Χρειαζόταν μόνο λίγη ευσπλαχνία και κανείς δεν την επέδειξε εκείνη την ημέρα», είπε ο εισαγγελέας Στιβ Σλάιτσερ, απευθυνόμενος στους ενόρκους.

Διαβάστε επίσης: George Floyd: Λυγμοί στη δίκη από τη 18χρονη που τράβηξε το viral video

δολοφονίαGeorge FloydΗΠΑδικαστήριο