Κόσμος|23.04.2021 18:11

Γαλλία: Νεκρή γυναίκα αστυνομικός έπειτα από επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι

Newsroom

Την ζωή της έχασε γυναίκα αστυνομικός που έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Ραμπουγιέ στην περιφέρεια του Παρισιού στη Γαλλία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης με ένα μαχαίρι στα χέρια μπήκε στο αστυνομικό τμήμα γύρω στις 14:30 το μεσημέρι. Κάποιοι αστυνομικοί άνοιξαν πυρά κατά του δράστη, ο οποίος έπεσε νεκρός. Στο αστυνομικό τμήμα μετέβη ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν. Ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο twitter επιβεβαίωσε το συμβάν.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός - Ισραήλ: Στόχος ο τουρισμός μετά την εξέλιξη της εμβολιαστικής εκστρατείας

T

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Την έρευνα έχει αναλάβει η εισαγγελία των Βερσαλλιών.

T

Αγνωστος στην αστυνομία ο δράστης

Ο δράστης ήταν ένας Τυνήσιος υπήκοος, ηλικίας 36 ετών, άγνωστος στις αστυνομικές αρχές και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Διέθετε νόμιμα έγγραφα.

«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών (…) θα εκφράσουν τη στήριξή τους στους συναδέλφους του θύματος και μέσω αυτών στο σύνολο της αστυνομίας» και τις δυνάμεις ασφαλείας που «στοχοθετήθηκαν εκ νέου», σημείωσε η κυβέρνηση σε ένα δελτίο τύπου. «Ο τρόμος, για μία ακόμη φορά στοχοθετεί και πλήττει τις δυνάμεις επιβολής του νόμου», αντέδρασε η συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών Alliance στο Twitter.

Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία δεν έχει αναλάβει την υπόθεση «σε αυτό το στάδιο», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Εντούτοις, η πρόεδρος της περιφέρειας του Παρισιού, Βαλερί Πεκρές δήλωσε σήμερα στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV ότι τα τρομοκρατικά κίνητρα δεν μπορούν να αποκλειστούν στην επίθεση. Από την άλλη, μια αστυνομική πηγή είπε στο Reuters ότι ο δράστης δεν φώναζε ισλαμιστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Διαβάστε επίσης: Ινδία: Φωτιά σε νοσοκομείο σκοτώνει 13 - Τρομάζουν οι μεταλλάξεις κορονοϊού

μαχαίριΓαλλίαΠαρίσιεπίθεσηαστυνομικόςθάνατος